Utvikling:

MIKS: LPO/Grindaker vil ha en blanding av næring og boliger.

Sånn kan det bli på den nye stasjonen

Bane Nor Eiendom har bestemt seg for hvordan det bør se ut i den kommende stasjonsbyen.

Publisert

Eiendomsgiganten skal utvikle området rundt den nye Ski stasjon litt sør for Oslo, som etter planen skal stå ferdig i 2022. De har nå plukket ut to vinnere i arkitektkonkurransen.

- Vi går videre med AART Arcitect/SLA landskapsarkitekter på østsiden av stasjonen, og LPO arkitekter/Grindaker landskapsarkitekter sitt forslag for vestsiden, sier prosjektsjef Rune Breivik.

LPO/Grindaker vil ha en blanding av næring og boliger. Det betyr et nytt boligkvartal over et parkeringshus og et kontorbygg med mulighet for publikumsrettet virksomhet på grunnplanet.

- Kombinasjonen vil gi en mer variert bebyggelse enn kun kontorer. Det er positivt med flere mennesker i området før og etter arbeidstid, påpeker Breivik.

AART/SLA på sin side ser for seg hotell og kontorer. De vil også frigi mer areal til et torg enn områdereguleringen legger opp til, og heller gå opp i høyden på deler av bebyggelsen. Breivik mener den planen vil markere Ski stasjon på en god måte.

- Dette bygget vil etter vår vurdering bidra til å signalisere Ski sin sentrale betydning i Folloregionen. Men reguleringsplanen skal godkjennes av Nordre Follo kommune før vi kan starte med utbyggingen av området, sier han.

Powered by Labrador CMS