Aktuelt:

SELGER BRA: Boligutviklerne solgte mange boliger i 2020.

Salgsrekorder for boligutviklere

Selvaag Bolig har hatt det høyeste salget noensinne i fjerde kvartal og andre halvår. Samtidig har Solon Eiendom aldri hatt et større eiendomssalg enn i året 2020.

Publisert

De børsnoterte boligutviklerne melder begge om solide salgstall i 2020. I en børsmelding skriver Selvaag Bolig at selskapet solgte 225 boliger for 1.177 millioner kroner i fjerde kvartal og 434 boliger for 2.281 millioner kroner i andre halvår. Målt i verdi er dette både det beste salget i fjerde kvartal og andre halvår i selskapets historie. I løpet av året solgte Selvaag Bolig 816 boliger for 4.235 millioner kroner.

– Salget har vært godt mot slutten av året, en periode der markedet vanligvis roer seg ned. Årsakene er i hovedsak at vi har svært attraktive og konkurransedyktige produkter, at etterspørselen er større enn tilbudet i vårt hovedsatsingsområde, og at boliglånsrenten er historisk lav. Alt ligger til rette for at markedet vil holde seg godt fremover, og vi er meget godt posisjonert i de områdene som har kraftigst vekst og størst boligbehov, sier adm. direktør Sverre Molvik.

Solon Eiendom inngikk salgskontrakter for til sammen 239 boliger med en samlet salgsverdi av 1.314 millioner kroner i fjerde kvartal 2020. Selskapet inngikk salgskontrakter for til sammen 513 boliger med en samlet salgsverdi av 3.057 millioner kroner i 2020, noe som er det høyeste i selskapets historie.

Powered by Labrador CMS