Aktuelt:

500 MILL.: Christian Ringnes satser med et nytt hotell.

Ringnes mener tiden er inne for bygge hotell

Med 346 rom skal nybygget ta over posisjonen som landsdelens største.

Publisert Sist oppdatert

Christian Ringnes’ Eiendomsspar varsler at de vil bygge Nord-Norges største hotell på den såkalte Mack-tomta i Tromsø sentrum. At Covid-19 herjer landet spiller ingen rolle for utvikleren som ønsker å gjøre Tromsø mer tilgjengelig for gjester.

Planforslaget er snart på vei til kommunen.

– Vi tenker langsiktig og lar ikke en pandemi rokke ved vår vurdering av Tromsø som fremtidens turistdestinasjon. Turisme blir en enda viktigere næring for byen når verden en gang kan åpne igjen, sier viseadministrerende direktør Sigurd Stray i Eiendomsspar.

Ringnes skal bruke 500 millioner kroner på hotellet. Det skal drives av Citybox som eies av Bergen-selskapet Smith-Sivertsen.

– Det er helt topp å kunne etablere et så fint prosjekt i en så attraktiv by. Tromsø har bortimot alt en internasjonal reiselivsdestinasjon kan drømme om, sier styreleder Martin Smith-Sivertsen i en pressemelding.

De planlegger å åpne det 12.000 kvadratmeter store hotellet i 2023/2024, og det skal bli en del av den større utviklingen på eiendommen som også består av ei markedsgate med servering, kontorer, skole og et mulig konserthus.

For å holde romprisene og kostnaden med ansatte nede overlater Citybox til gjestene å gjøre det meste av jobben selv, som må sjekke inn og ut via terminaler. De har heller ingen betjent resepsjon eller minibar.

- Morgendagens gjester trenger ikke fargesprakende pynteputer eller minibar på rommet. Vi satser på en god seng, automatisk inn- og utsjekk, og verdi for pengene, sier administrerende direktør Eivind Hjulstad.

Citybox driver fire hoteller fra før av, to i Bergen, ett i Oslo og ett i Estland.

Powered by Labrador CMS