Utvikling:

DYRT: Eierne satser stort på rehabilitering.

Pusser opp for 100 millioner kroner

Mjøsen Eiendom åpner lommeboka for å modernisere 5.800 kvadratmeter.

Publisert Sist oppdatert

Øvre Torvgate 26-28 på Gjøvik får np et totaloverhaling. Prosjektet inneholder blant annet rehabilitering og bygging av en ny del som skal koble sammen to eksisterende bygg.

Daglig leder Eldar Sofienlund i Mjøsen Eiendom og regionleder Thomas Rostøl i Ø.M. Fjeld signerte nylig kontrakten og arbeidet begynte fem dager senere, ifølge selskapets nettside.

LES OGSÅ: Solgte småleiligheter som iskrem på en varm sommerdag

Herligheten kommer til å koste oppunder 100 millioner kroner.

– Ombyggingen er dyr, noe av det dyrere som er gjort i Gjøvik. Dermed er det for oss knyttet en viss risiko til dette, og viktig med gode leietakere, sier Sofienlund.

Bygget blir rehabilitert for å tilpasses nye leietagere med Gjøvik kulturskole og Oppland Arbeiderblad i spissen.

- Første innflytting er planlagt 1. mars 2021. Dersom flere leietagere kommer til i byggeperioden, tar kontrakten høyde for ytterligere tilpasninger. Tiden er en kritisk faktor og det er viktig at fremdriften ivaretar fristene, påpeker Sofienlund.

LES OGSÅ: Ble nektet å bygge eneboliger

Nittedal-registrerte Mjøsen Eiendom som ble stiftet i 2005 er en stor aktør innen utleie av bolig og næring i Gjøvik sentrum. Bente og Geir Skari eier havparten, Harald Martinsen kontrollerer den andre.

Bakgrunnen for stiftelsen var kjøpet av Storgata 3, Fahlstrøms Plass 1, og Storgata 10 i Gjøvik. Senere utvidet de porteføljen med Storgata 8, Storgata 1A og Glassverksgata 5. I 2011 ble selskapet deleier i Hunnsveien 5 sammen med Gjøvik Eiendom og i 2014 gikk selskapet inn på eiersiden i Bryggeveien 7-9, og sammen med Topp Eiendom og Utstillingsplassen etablerte de Gjøvik Strand.

LES OGSÅ: Den nye bydelen får flere tusen nye innbyggere

I tillegg eier de 21.9 prosent i Farverikvartalet, et utviklingsselskap som vil bygge ut og totalrehabilitere et sentralt bykvartal i Gjøvik. Industribygg og Agri Eiendom eier resten.

Powered by Labrador CMS