Utvikling:

11 ETASJER: Utbyggerne planlegger et næringsbygg på 2-11 etasjer med utadrettet virksomhet i fortrinnsvis 1. og 2. etasje samt deler av underetasje.

PBE sier nei til høyhus på denne Helsfyr-tomten

NCC Property Development, Arctic og Johan Odvar Odfjell vil bygge 25.000 kvadratmeter næring. Ifølge Plan- og bygningsetaten vil foreslått utnyttelse og høyder gi store negative konsekvenser.

Publisert

I november skrev Estate Nyheter at NCC Property Development, Arctic og Johan Odvar Odfjell-selskapet Farvatn AS ønsker å oppføre næringsbygg på opptil 25.000 kvadratmeter i Grenseveien 99 på Helsfyr. Bygget skal kunne tilpasse seg endringer i samfunnet over tid, for eksempel at det senere konverteres til boliger eller hotell.

Det planlegges et næringsbygg på 2-11 etasjer med utadrettet virksomhet i fortrinnsvis 1. og 2. etasje samt deler av underetasje. Totalhøyden i planforslaget er 44,8 meter.

Plan- og bygningsetaten (PBE) er positiv til oppstart av planarbeid, men mener at høyder og bebyggelse må tilpasses nærområdet i tråd med overordnede føringer.

– Vi kan ikke anbefale høydene og utnyttelse i det foreslåtte prosjektet. I henhold til høyhusstrategien ligger planområdet ikke i et område for høyhus. I forslagsstillers bestilling av oppstartsmøte er det foreslått å etablere høyhus, det vil si bebyggelse over 42 meter, skriver PBE i område- og prosessavklaring til oppstartsmøte.

Planområdet ligger i et utviklingsområde med en beliggenhet tett på et regionalt knutepunkt der det skal undersøkes høy tetthet med bymessige kvaliteter. Dette tilsier at PBE kan vurdere økte høyder forutsatt at kvaliteten på offentlige og private/felles utearealer på bakken ivaretas.

– I vår vurdering av foreslått utnyttelse og høyder mener vi at planinitiativet vil gi store negative konsekvenser for kulturminner, gateløp, byrom og viser en for massiv overgang fra Ensjø til Helsfyr som ikke er stedstilpasset. Vi fraråder sterkt at dere går videre med dette forslaget, og det vil derfor være knyttet en høy reguleringsrisiko til planarbeidet dersom det som er vist til oppstartsmøtet videreføres.

Etaten ber også utbyggerne om å undersøke en større grad av flerfunksjonalitet i prosjektet og minimum 50 prosent boliger i tråd med strategisk plan for Hovinbyen.

Powered by Labrador CMS