Aktuelt:

STERKE TALL: AKA-ledelsen, her representert ved finansdirektør Thomas A. Simonsen (tv), adm. direktør Jane K. Gravbråten og investeringsdirektør Hallvard Thoresen, leverte en sterkt resultat i 2021.

Passerte 600 mill. i leieinntekter

AKA økte leieinntektene med over 40 millioner kroner til 610,4 millioner kroner i 2021.

Økningen kom som følge av nye investeringer og årlig oppregulering av husleier.

– Organisasjonen har gjennom nok et år preget av pandemi klart å holde et høyt aktivitetsnivå, og kjernevirksomheten drift, forvaltning og utvikling av eksisterende eiendom leverer meget godt. Forretningsmodellen har vist seg både solid, effektiv og lønnsom over mange år, noe som fremkommer tydelig av årets resultat, sier finansdirektør Thomas A. Simonsen.

I 2021 oppnådde AKA et resultat før skatt på 467 millioner kroner, en økning fra 257,7 millioner kroner året før. Økningen skyldes i stor grad høyere gevinster fra salg av eiendommer i 2021 enn i 2020. Korrigert for salgsgevinster og ekstraordinære poster hadde AKA en underliggende resultatvekst på 18 millioner kroner, noe som tilsvarer 10,5 prosent.

I løpet av 2021 har AKA-konsernet investert i 12 eiendommer med en samlet brutto eiendomsverdi på 751 millioner kroner, i tillegg til en eierandel på 35 prosent i syndikatet som eier Jærhagen Kjøpesenter. AKA solgte samtidig 15 eiendommer og en kontorseksjon for 743 millioner kroner.

– Det har vært stor aktivitet i eiendomsmarkedet gjennom 2021 og skarp konkurranse om objektene. Vi er godt fornøyde med at vi, som et av Norges største privateide eiendomsselskap, viser god gjennomføringsevne i transaksjonsmarkedet, sier AKAs investeringsdirektør Hallvard Thoresen.

AKA har hittil i 2022 gjennomført overtakelse av én handelseiendom, og inngått avtale om overtakelse av ytterligere fem. Samlet er eiendomsverdien til disse seks eiendommene 363 millioner kroner. Konsernet eier, direkte og indirekte, nå 229 eiendommer.

– En attraktiv eiendomsportefølje som i tråd med vår strategi samlet sett består av velholdte bygg på attraktive handelspunkter med solide leietakere i langsiktige leieforhold, sier AKAs adm. dir. Jane K. Gravbråten.

Powered by Labrador CMS