Aktuelt:

ØKTE VERDIENE: Sonja Horns Entra bestilte oppdaterte verdivurderinger. Det kan lønne seg mens selskapet kjemper for å få mest mulig ut av budene fra svenske eiendomsselskaper.

Oppjusterer verdiene med 8 prosent

En ny verdivurdering av Entras eiendommer øker verdiene fra 51,8 til 56,5 milliarder kroner.

Publisert

Etter å ha opplevd massiv interesse fra svenske eiendomsselskaper, med bud fra både SBB i Norden og Castellum, samt kjøpt av aksjer fra Balder, har Entra bedt sine verdivurderere komme med en oppdatert verdivurdering av selskapets eiendommer. Samtidig har styret i Entra oppfordret sine aksjonærer til å avstå fra å gjøre noe med aksjene som kan svekke mulighetene til å få ut fullt potensial fra aksjene.

Nå har Akershus Eiendom og Newsec gjennomført en ny verdivurdering, og resultatet viser en oppjustering av verdiene med 8 prosent. Fra 51,8 til 56,5 milliarder kroner. Dette utgjør ifølge Entra en økning i verdijustert egenkapital på hele 23 kroner per aksje. Nettoyielden på Entras portefølje er nå anslått til 4,5 prosent.

Hovedgrunnen til de økte eiendomsverdiene er en nedgang i yielden den seneste tiden. Norges Banks rentekutt fra 1,5 til 0 prosent fra januar til april har bidratt til en betydelig yieldkompresjon i det norske markedet over de seks seneste månedene.

Årsaken til at den store verdiøkningen kommer først nå, er ifølge Entra at verdivurderingene for tredje kvartal ble gjennomført i august og tidlig september. Men i løpet av tredje og fjerde kvartal har prime yield i Oslo falt fra 3,6-3,7 prosent til 3,25-3,3 prosent. I tillegg reflekterer de nye eiendomsverdiene signerte leiekontrakter og fremdrift i utviklingsprosjekter.

Powered by Labrador CMS