Nye leietakere på Lahaugmoen

Publisert Sist oppdatert

I en pressemelding opplyser Anthon B Nilsen Eiendom As at man har inngått kontrakt med Staples Norway AS om oppføring av 25.000 kvadratmeter høytlager og kontor på Lahaugmoen.

Staples er verdens største leverandør av kontor- og forbruksartikler. De er også verdens tredje største internettleverandør, og selger alt fra skoleutstyr til renholdsprodukter.

– To aksessmuligheter via E6 og RV4 gjør varetransport enkelt. Prosjektet skal ferdigstilles våren 2017, opplyser Anthon B Nilsen Eiendom.

Les også: Klart for nybygg i Lahaugmoen Næringspark

Les også: Mye lager på lager

Forbedret Infrastruktur

I tillegg til nytt bygg for Staples er arbeidet med et kombinasjonsbygg i gang. Leietaker Haugnes Holding AS skal benytte 60 prosent av byggets 7.800 kvadratmeter. Haugnes Holding AS består av flere datterselskaper innen engrossalg av komponenter for hydraulisk løsninger. Utad markedsføres selskapet som Hydex, og det er her bygget har fått navnet sitt fra. 

Resterende areal, ca.2.300 kvadratmeter (høytlager), ble nylig utleid til Accelerator.

Med to nye store bygg på vei skal også infrastrukturen bygges ut. En ny vei knyttes til Bråteveien, og gir dermed en ekstra adkomstvei. Bioenergy AS utvider i tillegg nærvarmeanlegget som produserer Co2-nøytral energi basert på flis og pellets.

Alle aktørene på Lahaugmoen er forpliktet til å knytte seg til dette anlegget, og bidrar dermed til å bygge opp under vårt ønske om en mer miljøvennlig næringspark.

Les også: Her er lager like dyrt som kontor

Les også: Kjempelager kan bli enda større

OBRE utvider øvingsområde

Oslo Brann- og Redningsetat har vært leietaker siden 2004, og utvider nå sitt øvingsareal med ytterligere 3.000 kvadratmeter. De vil få langt bedre kapasitet, og fasiliteter tilpasset gjennomføring av kurs og opplæring så de blir enda bedre rustet til å takle utfordringene som møter dem.

– At Lahaugmoen Næringspark har blitt et ettertraktet sted å etablere seg føles godt. Vi mener nærheten til Oslo, park, natur og utsikt sammen med muligheter for innkvartering og synergi mellom bedriftene er med på å gjøre dette til et bra sted å jobbe, skriver Anthon B Nilsen Eiendom i pressemeldingen.

– Vi i Anthon B Nilsen Eiendom har gjennom mange år opparbeidet oss solid kompetanse på utførelsen av avanserte lager- og kontorbygg, og vårt seneste prosjekt var nytt sentrallager for Interfrukt. Kompetansen og erfaringen vi fikk fra det prosjektet tar vi med oss videre til Staples og Hydex, som kan se frem til å flytte inn i flunkende nye bygg i 2016 og 2017. Vi gleder oss allerede til å overrekke nøklene.

Les også: Kostbare rekkefølgekrav for Lahaugmoen Næringspark 

 

 

 

 

 

 

Powered by Labrador CMS