24.000: Logicenters vil etter hvert produsere elektrisitet tilsvarende forbruket til husholdningene i en by med over 24.000 innbyggere.

Logicenters med gigantsatsing på solceller - skal opp i 800.000 kvm

NREPs logistikkselskap skal installere hele 800.000 kvadratmeter med solceller på takene sine de neste tre årene.

Publisert Sist oppdatert

Med ambisjoner om å være fullstendig karbonnøytrale innen 2028, har Logicenter gått all inn for fornybar energi på sine logistikkbygg. Totalt skal Logicenter installere rundt 800.000 kvadratmeter med solceller de neste tre årene, et areal som tilsvarer 133 fotballbaner. Investeringen vil gi en potensiell energiproduksjon på 85.000 MWh, noe som tilsvarer elektrisiteten til husholdningene for en by med over 24.000 innbyggere.

– Logistikksektoren har de nødvendige forutsetningene og har derfor et ansvar for å ta en ledende rolle i utbyggingen av solenergi på våre tak. Vi bygger også for fremtiden, hvor solenergi vil bli brukt for å lade opp elektriske distribusjonsbiler i fremtiden. Det er her vi mener at Logicenters kan utgjøre en stor forskjell, sier solenergiekspert Jon Malmsten i Logicenters.

Den ambisiøse solcellestrategien førte til at Logicenter har bygd det største solcelleanlegget på et tak i Norden, med 80.000 kvadratmeter. Bygget som huser anlegget er i Bålsta og det vil produsere strøm fra mars i år.

– Det er en selvfølge at vi bør fortsette vår satsing på solenergi for å få en karbonnøytral morgendag. Eiendomssektoren står fortsatt for 40 prosent av de globale utslippene, og det er et stort behov for å utvikle og drifte eiendom på bedre måter. Alle må ta ansvar og våre ambisjoner er å ligge i front i de nordiske markedene, sier Matthias Kettelhoit, CEO i Logicenters.

Powered by Labrador CMS