Utvikling:

1.700 KMV: Foreslått tiltak kunne øke eiendommens areal med 1.700 kvadratmeter.

Nordea fikk avslag i CBD

Plan- og bygningsetaten avslår søknaden om å bygge inn eksisterende bakgård i Dronning Mauds gate 15.

Publisert

I september skrev Estate Nyheter at Dark Arkitekter, på vegne av Nordea Liv, hadde søkt om rammetillatelse for Dronning Mauds gate 15. Søknaden gjaldt innbygging av eksisterende bakgård, samt om- og tilbygg i eksisterende bakgård med formål om å etablere ytterligere kontorareal i eksisterende bygningsmasse.

Foreslått tiltak kunne øke eiendommens areal med 1.700 kvadratmeter.

Nå har imidlertid Plan- og bygningsetaten (PBE) avslått søknaden. Etaten mener de nye dekkene er i strid med krav om gode visuelle kvaliteter og ivaretakelse av kulturhistoriske verdier,

– Fordelen ved å gi dispensasjon er at det kan etableres mer kontorareal på eiendommen uten at det medfører økte høyder eller mer bebygd areal sett fra gatebildet. Dette vurderes i utgangspunktet å være en hensiktsmessig utnyttelse av eiendommen. Ulempen ved å gi dispensasjon er derimot at bakgården vil oppleves som mer gjenbygget enn i dag, og at synligheten av kontorbygningen og Ingeniørenes hus som to ulike bygningsvolumer blir mindre, skriver PBE i et brev til Dark Arkitekter.

Ifølge etaten vil i praksis hele den nedre delen av sørfasaden til Ingeniørenes hus bli tildekket med de nye dekkene.

– Dette mener vi er en betydelig ulempe med tanke på denne bygningens viktige kulturhistoriske verdier. Det vil også være en ulempe å dispensere fra reguleringsplanen med hensyn til forutsigbarhet for berørte parter, ettersom reguleringsplanen ble vedtatt etter en (til dels) omfattende demokratisk prosess i 2000, fremgår det av brevet.

PBE har vurdert fordelene og ulempene opp mot hverandre, og mener at det ikke er en klar overvekt av fordeler ved å gi dispensasjon.

Powered by Labrador CMS