Aktuelt:

GENERASJONSSKIFTE: Aage Thoresen gir fra seg aksjer i AKA.

Neste generasjon vil investere fem milliarder i eiendom over fem år

Med generasjonsskiftet i AKA kommer fjerde generasjon Thoresen inn på eiersiden. Ambisjonen til tredje generasjon er at fremtiden skal bli like suksessfull som historien hittil.

Publisert Sist oppdatert

Aage Thoresen vil sitte igjen med 10 prosent av AKA-aksjene, mens de tre barna Marte, Guro og Hallvard får 25 prosent hver. De seks barnebarna får like store deler av resterende 15 prosent. Gjennom dette sikres fortsatt familieeierskap av det tradisjonsrike Hønefoss-selskapet, ifølge en pressemelding.

- Vi har all grunn til å være godt fornøyde med utviklingen gjennom 45 år. Alle våre medarbeidere har en betydelig del av æren for dette, uten deres innsats ville ikke vårt strategiske og finansielle fundament ha vært så sterkt som det er i dag, sier Aage Thoresen.

Han trekker også frem langsiktige og fremtidsrettede leietakere og samarbeidspartnere som har spilt en avgjørende rolle i vår utvikling.

- Jeg er oppriktig stolt av alt vi har klart å få til sammen, og jeg ser frem til at neste generasjon utvikler selskapet videre. Med det utgangspunkt vi har i dag, er det få begrensninger i det fremtidige mulighetsbildet. Det er opp til eierne, styret og medarbeiderne å kunne utnytte de konkurransemessige fortrinn som selskapet innehar, poengterer han.

Business as usual

For medarbeiderne, leietakerne og øvrige samarbeidspartnere får ikke generasjonsskiftet noen konsekvenser.

- Her blir det business as usual, endringene er kun eiermessige, forsikrer Thoresen, som fortsatt vil ha en hånd på rattet som styremedlem.

AKA er et av landets største, privateide eiendomsselskaper med 230 eiendommer i alle landsdeler. De største leietakerne er Reitan, Norgesgruppen, Europris og Coop. Selskapet har ambisjoner om å investere i og utvikle eiendommer for opp mot fem milliarder kroner de neste fem årene.

Marte, Guro og Hallvard Thoresen deler sin fars tro og ambisjoner:

- Vi føler selvfølgelig et stort ansvar å forvalte familiens verdier videre på en best mulig måte. Vårt strategiske og finansielle fundament har aldri vært sterkere. Dette skaper unike muligheter for en fortsatt offensiv og spennende utvikling, sier de og fortsetter:

- Gjennom vår lidenskap for handel- og eiendomsbransjen vil vi fortsatt ha fokus på å videreutvikle AKA. Vi er opptatt av å ta vårt ansvar i samfunnet generelt og som en langsiktig eiendomsaktør. Vi skal utvikle gode løsninger for og med Norges største handelskjeder og samarbeidspartnere, understreker Marte, Guro og Hallvard Thoresen.

Powered by Labrador CMS