Nei til boligsalgsrapport

Publisert Sist oppdatert

I dag skal Stortinget stemme over en innstilling fra justiskomiteen om tryggere bolighandel. Et flertall i Stortingets Justiskomité mener at et krav om obligatoriske tekniske Boligsalgsrapporter ikke nødvendigvis er forbrukervennlig og at de vil være et fordyrende element.

Dermed går det mot at forslaget om en obligatorisk boligsalgsrapport vrakes. 

Les også: – Ulovlig eiendomsskatt i Oslo?

– Dette har vært en viktig sak for oss. Slike rapporter er slett ikke nødvendig ved alle overdragelser. I mange tilfeller ville en Boligsalgsrapport til 20.000 – 40.000 kroner være penger ut av vinduet, sier generalsekretær Peter Batta i Huseiernes Landsforbund.

– Vi har i denne saken stått på motsatt side av Forbrukerrådet, Norges Takseringsforbund og Norges Eiendomsmeglerforbund. Vi mener at det er langt viktigere at takstmennene blir pålagt et større faglig og juridisk ansvar for innholdet i sine takster og tilstandsrapporter. Til nå har de hatt en altfor stor grad av ansvarsfraskrivelse, sier han.

Les også: – Fortsatt godt boligmarked

Les også: OBOS solgte boliger for ni milliarder

– Vi er glad for at flertallet i Justiskomiteen, bestående av Høyre, Fremskrittspartiet, Kristelig Folkeparti og Senterpartiet hører på oss. Vi var motstandere av at avhendingsloven skulle revideres i all hast. Loven har betydelige svakheter, og det er viktig at et eventuelt revisjonsarbeid blir gjennomgående og grundig, sier Peter Batta. 

 

Powered by Labrador CMS