Aktuelt:

UTVIKLING: Dette senteret skal stå ferdig om to år.

Nå får Gjelsten, Hagen og Coop sin nye handelspark

Klart for bygging etter mange års jobbing, totalentreprisen er verdt nær 370 millioner kroner før moms.

Publisert

Etter mange års plan- og utviklingsarbeid har Kilen Syd AS (COOP, Canica og Profier) og Veidekke Logistikkbygg inngått avtale om å bygge storhandels­senteret Kilen Handelspark i Tønsberg.

Kontrakten er en totalentreprise verdt nær 370 millioner kroner før moms.

- Profier og Veidekke begynte arbeidet med handelsparken i 2008, så her har det vært en svært lang vei fra start til mål. Vårt gode samarbeid er utviklet gjennom flere tidligere prosjekter, deriblant Kilen Bolig som Veidekke bygde for Profier for noen år siden, sier daglig leder Roar Kristiansen i Veidekke Logistikkbygg i en pressemelding.

Kilen Handelspark blir på cirka 20.000 kvadratmeter og skal inneholde ti store handelsaktører. Byggearbeidene starter før sommeren og skal gjennomføres i fellesskap mellom Veidekke Bygg og Veidekke Logistikkbygg.

Stor interesse

- Vi er glade for at vi endelig skal starte byggingen. Det har vært krevende planprosesser og mange hindre på veien frem til nå. Takket være utholdende eiere og et godt og konstruktivt samarbeid med Veidekke er vi snart klare til å sette spaden i jorda, sier prosjektleder Jon Lerstang i Profier.

Han påpeker også at de opplever betydelig interesse blant store leietakere.

- Vi er sikre på at dette blir et attraktivt handelspunkt når åpning finner sted i 2024. Og vi har ytterligere planer om utbygging av boliger og rehabilitering av Tolvkanten, legger han til.

Powered by Labrador CMS