Mot nytt tysk kjøp?

Publisert Sist oppdatert

For noen dager siden feiret Bekkestua senter i Bærum ettårsjubileum, og på samme tid er arbeidet med trinn to av senteret i gang. Senteret skal stå ferdig etter sommeren neste år. 

Første del av senteret har vært en suksess, og senterledelsen opererer med 2015-anslag på omsetningen på rundt 300 millioner kroner, som likevel er en revidering ned fra tidligere anslag på 350-400 millioner kroner.  

Les også: Tomtejakt gir rekordpriser

Markedsansvarlig Kristen Rikter-Svendsen i Bjørn Rune Gjelstens selskap Profier, som er byggherre for senteret, har stor tro på at også den nye delen av senteret blir raskt fylt opp av nye leietakere.

Les også: Gjelsten bygger mer på Bekkestua

– Dette bygget på Bekkestua blir garantert stappfullt med nye butikker til åpningen, sier Rikter-Svendsen til Budstikka

I del en er det ti års ventetid for den som ønsker å leie lokaler, og Rikter-Svendsen melder om stor interesse også for del to. 

– Interessen er stor. Vi regner med vi ender opp med 12 til 16 butikker i senterets nye del, sier han til avisen. 

Planutvalget i Bærum har lagt føringer for levende fasader langs bygget, og derfor vil del to inneholde butikker både via innendørs handlegater og mot gateplan.

Den første delen av Bekkestua senter ble kjøpt av det tyske eiendomsfondet Deka, og transaksjonen var Dekas første eiendomskjøp i Norge. Prisen var 425 millioner kroner, og fondet har også opsjon på del to. 

Les også: Investorene satser på shopping

Les også: Luksus har løftet leieprisene

Trinn en har et areal på rundt 12.000 kvadratmeter, men med den nye delen vil senteret totalt bli på rundt 16.000 kvadratmeter. Hvis Deka slår til og kjøper det andre byggetrinnet, så vil transaksjonen samlet være på rundt 700 millioner kroner. 

Etter kjøpet i fjor, uttalte Dr. Malte-Maria Münchow, leder av oppkjøp og salg retail hos Deka Immobilien, at man kom til å kjøpe mer eiendom i Norge. Münchow begrunnet dette med at Norge har en av de mest velstående og stabile økonomiene i Europa. 

– Som investor fremstår en investering i et slikt land som et åpenbart valg, ikke minst fordi framtidsutsiktene for de kommende årene er positive, sa Münchow. 

Les også: Dette er «Årets kjøpesenter»

Les også: Øker eierandelen i kjøpesenter

Les også: Nok et kjøpesenter under hammeren

 

Powered by Labrador CMS