STORT: Det nye anlegget skal huse forhandlere, verksted og bruktbilbutikk.
STORT: Det nye anlegget skal huse forhandlere, verksted og bruktbilbutikk.

Møller Bil samles i ett, stort anlegg

Bilgiganten holder allerede til i handelsparken, men om to år flytter de inn i 12.500 kliss nye kvadratmeter.

Publisert

Møller Bil Hamar leier i dag lokaler på to adresser – Ikea Handelspark i Ringsaker kommune rett nord for Hamar samt i et lokale i byen. Nå har de avtalt med Olrudgruppen å samle hele virksomheten på førstnevnte adresse.

- Vi skal bygge tre nye bygg de skal leie, der to av dem henger sammen med et takoverbygg. Her vil Møller Bil satse hardt på et skade- og lakkverksted som de ikke har hatt før samt en stor bruktbilavdeling, i tillegg til at de samler forhandlerne for Audi, Skoda og VW, sier administrerende direktør Øystein Holtet i Olrudgruppen.

Stor utvidelse

Bilgigantens nåværende anlegg i handelsparken måler 5.300 kvadratmeter, mens det nede i byen er 2.500. Det er med andre ord snakk om en solid økning av antall kvadratmeter. Hvis alt går etter planen blir det snorklipping og marsipankake i januar 2024. Holtet har ingen grunn til å tro noe annet.

- Alt av regulering og tillatelser er på plass, så her er det ingen grunn til krangel. Så få vi bruke tiden fremover på å finne en ny leietaker til bygget de skal flytte ut av. Handelsparken er såpass ettertraktet at det regner vi med går fint, og vi vil helst ha inn en bilforhandler, påpeker han.

Eier det meste selv

Hva det vil koste å bygge 12.500 kvadratmeter kan han imidlertid ikke kommentere siden de ikke har hentet inn prisene fra entreprenører ennå.

De 15 etablerte handelsbedriftene i handelsparken genererer ca. 2,6 millioner årlige kundebesøk og en årsomsetning på over 3,5 milliarder kroner. Olrudgruppen eier de fleste eiendommene.

- Men vi har solgt noen tomter, det er en del av strategien for å få egenkapital for å bygge ut for leie. For eksempel har både Bertel O. Steen og Vollmax kjøpt tomt og bygd sine egne anlegg her, sier han.

Powered by Labrador CMS