Aktuelt:

BOLIG: Solheimstunet byggetrinn 3 i Lørenskog ble ferdig i år.

Misfornøyd tross vekst

AF Gruppen (AFG) omsatte i andre kvartal for 6,56 milliarder kroner. Det er opp 12 prosent sammenliknet med samme kvartal i fjor.

Publisert

Resultatet i andre kvartal ble 258 millioner kroner før skatt. Omsetningen første halvår endte på 13.1 milliarder, opp 19 prosent fra i fjor. Dette ga en resultatmargin på 3,9 prosent (6,2) i 2. kvartal og 3,5 prosent (5,3) i 1. halvår, ifølge en pressemelding.

Selv om de fleste av prosjektene har blitt direkte og indirekte berørt som følge av utbruddet av covid-19, har AF Gruppen opprettholdt relativt god drift i perioden.

LES OGSÅ: Salgssuksess i Stavanger

Innen eiendom har salget vært godt med 70 (80) boliger, hvorav AFs andel er 25 (37). Salget bremset mot slutten av første kvartal som følge av covid-19, men har i andre kvartal forbedret seg betraktelig. Hittil i år er det solgt 150 (242) boliger, hvorav AFs andel er 53 (92). Salgsgraden i igangsatte prosjekter er 78 prosent.

LES OGSÅ: Kutter fem etasjer - inntil videre

- Vi har lagt bak oss et krevende halvår med høy aktivitet, men vi er ikke fornøyde med lønnsomheten verken for kvartalet eller halvåret. Ordrereserven er rekordhøy og lønnsomhetspotensialet i pågående prosjekter er godt. Som i tidligere år forventer vi økt lønnsomhet i 2. halvår, sier konsernsjef Morten Grongstad.

Kontantstrøm fra driften ble 202 millioner kroner (284) i andre kvartal og 701 millioner (542) for første halvår.

Powered by Labrador CMS