Med rett til å smile

Publisert Sist oppdatert

Black Friday gjorde store utslag på omsetningstallene for kjøpesentrene i Olav Thon Gruppen. Omsetningsøkningen for uke 48 utgjorde totalt +13,5 prosent sammenlignet med samme uke i fjor. 

– Dette er første året der majoriteten av kjøpesentre og butikker gjorde en stor innsats og utnyttet potensialet i Black Friday. Alle var godt forberedt med store shoppingtilbud og samtlige aktører gjorde en massiv markedsføring i forkant, noe som ga resultater, sier konserndirektør eiendom Tron Harald Bjerke.

Les også: Vil bygge 50.000 m2 shopping

Bjerke legger til at det er sjeldent man ser en så stor omsetningsøkning over hele linjen. Nesten alle kjøpesenter i Olav Thon Gruppen hadde omsetningsøkning sett mot fjoråret. Sandvika Storsenter har kalt det “Norges Råeste Black Friday” og gjorde det best av alle med hele 35,4 prosent omsetningsøkning.

Amfi gjennomførte også for første gang i år en felles Black Friday-kampanje for 39 kjøpesentrei kjeden.

Flere butikker med omsetningsrekord 

Sandvika Storsenter omsatte for 43 millioner kroner under selve Black Friday. Senteret åpnet dørene ekstra tidlig denne dagen, og registrerte hele 57.000 kundebesøk gjennom dagen og 7.000 besøk før kl. 07.30. 

Les også: Thon kjøper ut Reitan

Les også: Thon selger seg ut av Britannia

Mange butikker på Sandvika Storsenter satte omsetningsrekord i egen butikk og i kjeden. For Oliviers & Co og Teknikkmagasinet var butikken på Sandvika Storsenter den beste i hele kjeden på verdensbasis.

– Dette forteller at markedsføringen fungerte og at tilbudene var så gode at det var for folk verdt å stå opp tidlig. Vi har aldri sett maken til et så stort engasjementet fra butikkene, og her var ingenting opp til tilfeldighetene – alt var godt planlagt, sier senterdirektør Kathrine S. Ingerø ved Sandvika Storsenter.

Les også: Thons råd til studentene

Den totale omsetningsveksten for Olav Thon Gruppens kjøpesenter er 3,9 prosent hittil i år, sammenlignet med samme periode i fjor.

I USA er selve Black Friday dagen etter høytiden thanksgiving. Butikkene holder salg og nattåpent og er det som markerer starten på julehandelen.

Les også: Gjør opprykk hos Olav Thon

Powered by Labrador CMS