Lite transparent i Tromsø

Publisert Sist oppdatert

– Det er i alle fall ikke veldig transparent, og det som ligger ute gir ikke et helt riktig bilde av situasjonen, sier leder for næringsmegling hos Sne Eiendom, Ben-Ruben Heimstad.

Han forteller at det for øyeblikket ligger ute mellom 12.000 og 15.000 kvadratmeter næringsarealer, men at det reelle tallet trolig er en del høyere. 

– Hvor mange prosent dette er av totalen kan jeg ikke si noe om, da det ikke er noen som foretar slike tellinger, sier Heimstad. 

Les også: Flere kjøpere retter blikket nordover

Les også: Avventende leiemarked i Trondheim

Hard kamp om leietakerne 

Det som ifølge næringsmegleren preger bildet i Tromsø om dagen, er at det er et relativt bra tilbud av ledige arealer, uten at Heimstad kan si nøyaktig hvor mye som er ledig. 

– De som sitter med ledige arealer har en del andre å konkurrere med, og konkurransen om leietakerne er hard. Det er også en del nye bygg som er ferdigstilt, noe som fører til at det spesielt er de litt eldre byggene som lider, sier Heimstad. 

Han forteller at leietakerne i stadig større grad stiller krav til hvilke lokaler de ønsker seg. 

– De er blitt ganske kresne, sier Heimstad. 

Les også: Her er lager like dyrt som kontor

Les også: Nedjusterer prognosene

Gode priser

Til tross for at leietakerne har en del å velge mellom, sier Heimstad at prisene holder seg bra. For nye lokaler må man i dag ut med mellom 2000 og 2500 kroner kvadratmeteren. 

– På nybygg kan man oppnå veldig gode priser. På brukte bygg ligger leieprisene fra rundt 1500 til 1900 kroner kvadratmeteren, sier han. 

Heimstad mener imidlertid at det ikke er alle huseierne som tar inn over seg den markedssituasjonen som er i byen. 

– De forsøker derfor å holde på de prisene som de er vant til å få, noe som fører til at avstanden mellom huseier og leietaker av og til kan være noe stor. På brukte bygg har vi nok sett at prisene har justert seg en anelse ned, sier Heimstad. 

Les også: Flere tror på E6-effekt

 

Powered by Labrador CMS