STIL. Det nye hotellet får en stil ganske forskjellig fra andre.
STIL. Det nye hotellet får en stil ganske forskjellig fra andre.

Leilighetene er utsolgt – slik blir hotellet

Nå slippes bildene av Petter Stordalens nyeste hotell.

Publisert

Oslos Lysverkers hovedkontor i Sommerrogaten ved Solli plass i Oslo var et landemerke allerede da det stod ferdig på 1930-tallet. Nå bygger Aspelin Ramm og Petter Stordalen om hele kvartalet til å romme restauranter, barer, kulturscene, kino, takterrasse med badeanlegg, hotell og leiligheter.

De 56 leilighetene ble utsolgt kort tid etter salgsstart i oktober. Åpningen av hotellet er planlagt til høsten 2022 og er en hyllest til norsk design, ifølge en pressemelding.

Bygget ble tegnet av Andreas Bjercke og Georg Eliassen - duoen bak Sjømannsskolen på Ekeberg og Amerikalinjens hovedkontor på Jernbanetorget. Byggeperioden fra 1917 til 1930 resulterte i en sammensmelting av ny-klassisme og funksjonalisme, med art deco-detaljer. Store deler av det originale bygget bevares, som vegg- og takmalerier av Per Krohg, utsmykkingene av Asbjørg Borgfelt og interiøret i ikoniske Vestkantbadet.

Restaureringen og videreutviklingen av bygget er et samarbeid med Oslo-firmaet LPO Arkitekter og New York- London studioet Grecodeco. De har jobbet tett sammen med byantikvaren for å bevare og løfte det unike designet og håndverket.

– Det er fantastisk å vekke historiske rom og unike bygg til live ved å feire deres egenart, og vi har blitt ekstremt inspirert av å oppdage en epoke i Skandinavisk designhistorie som dessverre ikke har vært så kjent ute. Vi har definitivt forelsket oss i historien og folkeestetikken, og vi håper vi kan få flere til å gjøre det samme, sier Adam Greco, eier og designer i Grecodeco.

– I disse tider spesielt, trenger byen noe å glede seg til. På trappa står det hugget i stein; «lys, kraft og varme», og vårt mål med kvartalet er å tilføre byen nettopp liv, energi og et samlingspunkt som kan bestå i minst 100 år til, sier administrerende direktør Gunnar Bøyum i Aspelin Ramm.

Powered by Labrador CMS