Aktuelt:

START: Senteret skal stå ferdig til nyttårstider.

La ned grunnsteinen til 140 mill

- Et innovasjonsenter er langt mer enn et bygg, sier administrerende direktør.

Publisert

Torsdag la distrikts- og digitaliseringsminister Linda Hofstad Helleland ned grunnsteinen for Oppdal Innovasjonsenter midt i sentrum.

- Senteret skal bidra til videreutvikling og verdiskaping i hele Oppdal-regionen. Det skal bli et viktig bidrag i arbeidet for å utnytte de menneskelige og naturgitte ressursene her, sa hun ifølge en pressemelding.

LES OGSÅ: Statsråden overkjørte etatene fullstendig

Byggherre Siva investerer 140 millioner i senteret som blir 5.500 kvadratmeter over fem etasjer. Det skal inneholde kontorfellesskap med faste og fleksible arbeidsplasser for enkeltpersoner, butikker, treningssenter og kantine, samt Norges høyeste klatrevegg når dørene åpnes rundt nyttår.

Flere leietakere har allerede signert.

- Nasjonalparken Næringshage og Oppdal kommune arbeider for å legge til rette for utvikling og vekst for nytt og etablert næringsliv i hele regionen. Oppdal Innovasjonsenter blir et svært viktig bidrag i dette arbeidet, sier daglig leder i Tina Lihaug Selbæk Nasjonalparken Næringshage.

LES OGSÅ: Går mot suksess i Møllergården

Den nære tilknytningen mellom næringshagen og NTNU skal bidra til at bedrifter i og utenfor senteret får tilført kompetanse og nettverk som kan åpne for nye markeder og muligheter.

- Dette er langt mer enn et bygg. Her kan bedrifter finne nettverk, partnere, kompetanse og fasiliteter der de kan dra nytte av andres erfaringer og raskere lykkes med sin vekst og utvikling. Det vil til syvende og sist komme alle i regionen til gode, påpeker administrerende direktør Ingrid R. Lorange i Siva.

Siva - Selskapet for industrivekst - er et statsforetak som utvikler, eier og finansierer en nasjonal infrastruktur for innovasjon og næringsutvikling.

Powered by Labrador CMS