KNALL OG FALL: Lillestrøm Torv har hatt kraftig omsetningsnedgang i år.
KNALL OG FALL: Lillestrøm Torv har hatt kraftig omsetningsnedgang i år.

Korona-smell for fondets handelseiendommer

Med et kjøpesenter i porteføljen med en omsetningsnedgang på 14 prosent i første halvår, falt eiendomsverdiene til DNB Scandinavian Property Fund med 2,8 prosent i andre kvartal.

Publisert Sist oppdatert

«En netto verdiendring hittil i år med minus 2,4 prosent og minus 2,8 prosent for kvartalet er ikke i samsvar med fondets målsetting».

Det skriver eiendomsfondet DNB Scandinavian Property Fund i sin rapport for andre kvartal. Fondet eier blant annet Lillestrøm Torv og Øyrane Torg i Bergen og har 9500 kvadratmeter ledig areal i sine handelseiendommer. Det tilsvarer en ledighet på 13,4 prosent. Lillestrøm Torv hadde en omsetningsnedgang på 14 prosent akkumulert i første halvår. Opptil 27 av 60 butikker i senteret stengte dørene i koronaperioden.

– Besøket sank 18,8 prosent, eller 270.000 færre besøkende, uttalte senterleder Hege Andreassen til Romerikes Blad.

«På kjøpesentersiden har det imidlertid det siste året vært konkurser som også har truffet våre sentre. Dette var før Covid 19, og gjelder spesielt Uppsala Bicycle der vi mistet leietakerne Toys ‘R’ Us og Superpark. Også på kjøpesentrene i Norge har enkelte leietakere måttet innstille, i hovedsak etter konkurser i landsomfattende kjeder», skriver fondet om den tøffe situasjonen for handelseiendommene.

I andre kvartal hadde fondet en avkastning på minus 1,6 prosent. Totalt sitter fondet på eiendommer verdt 10,2 milliarder kroner og en netto arbeidskapital på 334 millioner kroner. Det ble ikke hentet inn penger i emisjoner til nye eiendomskjøp i løpet av kvartalet.