Aktuelt:

BRANN: Solon arbeider med å få oversikt over situasjonen etter brannen.

Kjøperne skulle flyttet inn i fjerde kvartal. Nå er alt utbrent

Solon-prosjektet på Hemsedal ble ødelagt i brann i går. – Vi arbeider med å få oversikt over situasjonen, sier markedsdirektør Ida Thue Stokstad i Solon Eiendom.

Publisert Sist oppdatert

- Vi sitter i møte med Veidekke nå. Foreløpig har vi ikke full oversikt, og venter på rapport fra politiet og brannvesenet. Vi kan derfor ikke si noe om årsak til brannen.

Dette sier markedsdirektør Ida Thuen Stokstad i Solon Eiendom til Estate Nyheter, etter at det i går brøt i brann i selskapets nybyggprosjekt under oppføring i Hemsedal.

Bygget som tok fyr er byggetrinn 1 i Fjellandsbyen Hemsedal. Utbyggingen er planlagt i flere etapper. Både salgstrinn 1 og salgstrinn 2 er sluttsolgt, og salget er i gang i salgstrinn 3.

BRANN: Dette er planene for Fjellandsbyen Hemsedal i regi av Solon Eiendom. Bygget i midten av bildet var under oppføring, men ble i går totalskadd i brann. Brannen spredte seg senere til bygningsmassen til høyre. Ill. Solon Eiendom

- Salgstrinn 1 skulle stått ferdig i fjerde kvartal i år, sier Stokstad til Estate Nyheter.

Etter alt å dømme må hele bygget nå rives på grunn av brann- og vannskader. Torsdag morgen er brannen under kontroll, men konstruksjonen fremstår som mer eller mindre utbrent.

Det er Veidekke som er entreprenør for prosjektet. Byggingen av det første salgstrinnet startet i mai 2021.

Brannen spredte seg til et nabobygg. Også denne bygningsmassen, som inneholder en rekke leiligheter, har fått store skader.

Powered by Labrador CMS