UTVIKLING: Øvre Steinaunet er et av konsernets nyeste prosjekter.
UTVIKLING: Øvre Steinaunet er et av konsernets nyeste prosjekter.

Kanonstart på året med milliardsalg i Q1

De 387 boligene er fordelt på 116 i Norge og 271 i Sverige. Dette er 299 flere enn i samme kvartal i fjor.

Publisert

Nordr fortsetter å vokse i Sverige og Norge. Den sterke avslutningen på foråret har fortsatt inn i 2021. Den totale salgsverdien i Q1 var 2,3 milliarder kroner, hvorav Nordrs andel utgjorde 2 milliarder.

– Vi opplever en solid etterspørsel etter boliger i alle de større byene vi er etablert. Vi var også raske å tilpasse oss i alle digitale kanaler da pandemien startet for et år siden, sier konsernsjef Baard Schumann i en pressemelding.

Han har parallelt med sterk etterspørsel i boligmarkedet også sett at prisene har fortsatt å øke betydelig hittil i 2021.

– Vi prioriterer å drive frem reguleringsarbeid i flere kommuner for å bygge flere boliger slik at vi får en bedre balanse mellom tilbud og etterspørsel. Her treffer vi godt når vi lanserer våre prosjekter, påpeker han.

Totalt ble det igangsatt bygging av 206 leiligheter i første kvartal 2021. Salgsgraden for boliger under utvikling var 82 prosent.

– I tillegg til innflytting og vekst i de store byene, merker vi at stadig flere ser på nye boligprosjekter som et attraktivt alternativ. Flere vil rett og slett bytte ut sitt gamle hjem mot noe nytt og moderne. Det betyr også at vi tror på fortsatt sterk markedsutvikling, poengterer han.

Antall boliger under utvikling utgjorde 2.619 leiligheter, mot 2.160 i samme kvartal for et år siden. Nordrs andel av dette er 2.231. Totalt ble det igangsatt bygging av 206 i Q1. Salgsgraden for boliger under utvikling var 82 prosent.

Rekord for Q1

Også i Selvaag Bolig er stemningen god om dagen. Der kan administrerende direktør Sverre Molvik vise til 274 solgte boliger for 1,431 milliarder kroner i første kvartal.

Målt i verdi er dette det beste førstekvartalssalget og det nest beste kvartalssalget i selskapets historie.

– Salget var svært godt. Det har vært stor etterspørsel i alle markedene vi opererer i, men spesielt i randsonen til Oslo. Dette henger sammen med rett sted, lav boliglånsrente og at det bygges for lite i Oslo. Det har vært spesielt høy etterspørsel etter våre Pluss-boliger som er boliger med fellesarealer og tjenester, sier sjefen i en pressemelding.

Nettosalget, justert for Selvaag Boligs eierandel i samarbeidsprosjekter, endte på 248 boliger til totalt 1,242 milliarder kroner. I løpet av kvartalet startet konsernet bygging av 134 boliger, 95 ble ferdigstilt og 124 ble levert til kjøper.

Per 31. mars hadde de 1.349 boliger under bygging og 17 ferdigstilte boliger som ikke var solgt. Nettosalget tilsvarende kvartal i 2020 var 164 boliger med en samlet verdi på 840 millioner kroner, og bruttosalget var 196 boliger for 1,031 milliarder kroner.

Powered by Labrador CMS