Aktuelt:

GJENVALGT: Stig L. Bech, partner i Advokatfirmaet Wiersholm, er gjenvalgt som styreleder i Norsk Eiendom. Foto: Sturlasson

- Jeg gleder meg til to nye år

Stig L. Bech gjenvalgt som styreleder i Norsk Eiendom.

Publisert

Den nye styrelederen er glad for at han nå kan gyve løs på to nye år som styreleder.

– Norsk Eiendom er viktig for medlemmene, de er viktig for bransjen, de er viktige politisk og har innflytelse og har fått et aktivitetsnivå nå som er veldig bra. Å være del av det og kunne påvirke bransjeverktøy, politikk og alt det som skjer rundt beredskapen i bransjen vår – det har jeg lyst til å være med på videre, sier Stig L. Bech.

Han fortsetter:

- Jeg har alltid, og lenge i forkant av eget bidrag, hatt sans for Norsk Eiendom. Grunnleggere, tidligere ledelse og stab har alltid stått for noe saklig, rasjonelt og gjennomtenkt. Man gir politiske og faglige innspill, på solid grunnlag - som får gjennomslag. Man lager maler med større oppslutning enn i noe annen jurisdiksjon. Man gjør noe konkret hva gjelder bærekraft, også på den sosiale delen, sier han til Estate Nyheter.

- De siste årene har vi sammen med medlemmer og administrasjon tatt aktiviteten og synligheten opp enda et hakk - men fortsatt bygget på saklighet og demokratiske verdier. Det siste er viktigere enn noen gang, i en tid det nettopp det rasjonelle utfordres på mange plan.

I sin oppsummering av 2021 legger styrelederen særlig vekt på høy aktivitet i året som gikk, med høyere synlighet i media og aktivitet mot myndighetene, enn tidligere, og at foreningen kan vise til å ha gjennomført flere aktiviteter rundt planprosesser, rekkefølgekrav og utbyggingsavtaler. I 2021 ble det også etablert et tettere samarbeid med Plan- og bygningsetaten (PBE) i Oslo – og foreningen var partshjelp for Entra.

Bech trekker også frem at kontantstøtteordningen, som ble lansert etter initiativ fra Norsk Eiendom da pandemien traff Norge. En ordning som ble svært viktig for både medlemmer og leietakere gjennom ulike nedstengningsperioder. Foreningen ledet smitteveilederarbeidet for kjøpesenter og sikret vesentlige forskriftstekster knyttet til handel på kjøpesenter under den hardeste nedstengingen vinteren 2021. Undersøkelser gjort om bevegelse i kontormarkedet gir også viktig kunnskap til medlemsbedriftene, om hvordan leietakerne tenker bruk av kontor fremover.

God medlemsvekst

32 nye medlemmer kom til i 2021 og ved årsskiftet telte Norsk Eiendom 266 medlemmer. Når vi nå runder april 2022 har antall medlemmer økt til 278.

– Fjoråret var, pandemien til tross, et svært aktivt år for oss i Norsk Eiendom. Når vi nå har fått flere nye ansatte i rekkene, blant annet en advokat og en prosjektleder for boligutleie, så kan vi love et høyt tempo og mange spennende planer for 2022. Ikke minst ser vi fram til å møte mange av våre medlemmer i ulike fora – rundt om i hele Norge, sier Tone Tellevik Dahl, administrerende direktør i Norsk Eiendom.

Powered by Labrador CMS