Inngår leieavtale på 12 år

Publisert Sist oppdatert

Fra februar 2017 vil det meste av administrasjon, vedlikehold og utvikling av anleggsmaskiner og utstyr for Skanska være samlet under ett tak. Skanska Eiendomsutvikling og Fabritius Gruppen har utviklet prosjektet på Berger i Skedsmo kommune, og Fabritius bygger nå et nytt kompetansesenter for Skanskas anleggsdivisjon.  

Skanskas maskindrift og Anleggsverksted, spesialistselskapet Entreprenørservice med hovedkontor og verksted, Skanska Asfalt og Skanska Survey inkludert deres instrumentverksted, vil samlokaliseres i den nye kompetanseparken i Fuglesangen Næringspark på Berger utenfor Oslo. 

Les også: Bulk ferdigstiller på Berger

Skanska Eiendomsutvikling og tomteeier Fabritius Gruppen har i tett samarbeid med leietakerne utviklet eiendommen, og anlegget som nå er under oppføring vil gi betydelig bedre logistikk for selskapets maskiner og utstyr, opplyses det i en pressemelding. 

Tomten er på totalt 50 mål og rommer en bygningsmasse på 12 500 kvadratmeter. Et spesielt tilrettelagt oppstillingsareal på 20 500 kvadratmeter inngår også. Det skal bygges 3200 kvadratnerer kontor, 3150 kvadratmeter lager, 4300 kvadratmeter verksted og et utelager under tak på 1850 kvadratmeter. 

Sammen med eiendomsutvikler Fabritius har Skanska brukt alt av intern kompetanse i utviklingsarbeidet. Prosjektet vil også bygges av Skanska. Skanska Anlegg vil gjøre grunnarbeidet og de bygningsmessige arbeidene vil gjøres av Skanska Bygg distrikt Øst. 

Les også: Her kan bli 300.000m2 logistikk

Les også: Fra pariaklasse til het aktivaklasse

Grunnarbeidene startet opp sommeren 2015, og prosjektet skal etter planen være ferdigstilt i februar 2017.

Fabritius Gruppen skal være langsiktig eier av anlegget, der Skanska skal være leietager i minst 12 år fremover med leiestart i februar 2017.  

– Fabritius Gruppen har en strategi i å bygge en større eiendomsportefølje i årene fremover. Prosjektet med Skanska er et flott anlegg som passer inn i den strategien, og vi er godt fornøyde med at Skanska valgte vår eiendom på Berger til deres nye kompetansepark, sier Asgeir Solheim, administrerende direktør i Fabritius Gruppen.

– Vi ser veldig frem til å få flytte til vårt nye anlegg. En samlokalisering med Entreprenørservice, Skanska Survey og Skanska Asfalt ser vi på som veldig positivt. Vi får nå blant annet samlet det meste av det spesielle fagmiljøet innen maskindrift, med økt kapasitet og fleksibilitet som den store nytteeffekten, sier maskinsjef i Skanska Norge, Geir Olav Berg.

Les også: Sharif-eiendom tvangssolgt

Les også: Full fart i logistikkmarkedet

 

 

Powered by Labrador CMS