Aktuelt:

TALL PÅ FREDAG: Sonja Horn legger frem Entra-tallene for første kvartal på fredag.

Ingen kollaps i Entra-aksjen etter bud-nei

Aksjemarkedet tror på et selvstendig Entra og priser aksjen nå høyere enn det avviste budet fra Castellum.

Publisert

Tirsdag denne uken endte Entra-aksjen på 198 kroner. Det er den høyeste sluttkursen Entra-aksjen noen gang har vært på, og viser at markedet har fått ristet av seg skuffelsen over at det aldri ble noe av Castellums forsøk på å kjøpe opp Entra. Da Castellum høynet budet rett før jul i fjor, var budprisen 185 kroner per aksje (kontanter og deloppgjør i Castellum-aksjer), en økning fra det første budet på 171 kroner. Onsdag falt aksjen litt tilbake i takt med det øvrige aksjemarkedet, men sluttkursen på 193,30 kroner er fortsatt godt over budet fra Castellum.

Styret i Entra anbefalte aksjonærene å si nei til budet fra Castellum. Samtidig kjøpte Erik Selins børsnoterte eiendomsselskap Balder Fastigheter seg kraftig opp i Entra. Heller ikke han var interessert i å selge aksjene til Castellum. Dermed ble det ikke noe av oppkjøpet.

Erik Selin og Balder blir ikke representert i Entra-styret etter valgkomiteens forslag til generalforsamlingen og har heller ikke krevd noen styreplass. Men Entra har dialog med den nye eieren.

– Vi snakker med alle våre store aksjonærer innimellom og vi har hatt et par møter med vår nye aksjonær. Da får vi samme budskapet som han har uttalt offentlig. Han synes Entra er et bra selskap, sier adm. direktør Sonja Horn.

Hun skal legge frem tall for første kvartal fredag 23. april og er forsiktig med uttalelsene.

– Hvilke signaler får dere fra leietakerne deres etter over ett år med Covid-19 og hjemmekontor?

– Vi snakker mye med leietakerne og alle gleder seg nå til å komme tilbake på kontoret. Jo lenger tid som har gått, jo mer savner man den hverdagen som kontoret representerer. Samtidig er de fleste tydelige på at de vil åpne opp for mer fleksibilitet når det gjelder hvor de ansatte kan være. Men i forhold til arealbruk, ser vi ikke noe entydig bilde av hva leietakerne tenker. I de nye leiekontraktene som vi har signert, har det ikke vært noen vesentlige endringer. Jeg tror de fleste vil bruke tiden de har igjen på leiekontraktene sine på å prøve seg litt frem, sier Horn.

Powered by Labrador CMS