Aktuelt:

KNALLSTART: Analytiker Magnus Havikbotn Jacobsen i DNB Næringsmegling melder om rekordaktivitet i transaksjonsmarkedet.

Ingen brems i transaksjonsmarkedet

I første kvartal ble det omsatt næringseiendom for 18 milliarder kroner. Det er den sterkeste starten på året siden 2017.

Publisert

Det er i en markedsoppdatering fra DNB Næringsmegling at analytiker Magnus Havikbotn Jacobsen har sett nærmere på transaksjonsmarkedet i 2021. Og budskapet er klart: Det er ingen brems i transaksjonsmarkedet. «Med både renteoppgang og mange transaksjoner nylig, hadde mange kanskje ventet en noe tregere start på det nye året. Dette ser vi imidlertid ingen tegn til», skriver analytikeren i oppdateringen.

Bare i første kvartal i år er det blitt omsatt næringseiendom for 18 milliarder kroner, noe som er det høyeste tallet for første kvartal siden 2017. Den høye aktiviteten rimer ifølge DNB Næringsmegleren godt med investorenes syn på 2021 i en investorundersøkelse, hvor det ikke avdekkes noen tegn til redusert appetitt hos investorene.

«Vår ferske måling viser både at andelen som forventer å være nettokjøpere er fullt på høyde med de beste årene tilbake i tid, men også at en økende andel melder om bedre tilgang på kjøpsobjekter enn i 2020. Flere av investorene går så langt som å si at de aldri har hatt en så god pipeline inn i et nytt år som de har hatt i 2021», skriver næringsmegleren.

Se også på Estate Play om logistikkfesten: (artikkelen fortsetter under)

Investorene valgte eiendommer med lav risiko og trygge kontantstrømmer i 2020, noe som førte til stor etterspørsel etter sentrumseiendommer i de store byene med lange leiekontrakter. Magnus Havikbotn Jacobsen mener imidlertid at vi kan få et mer normalisert marked i 2021. Flere investorer tror det kan komme en rekyl i de segmentene som har vært hardest rammet av pandemien, og da spesielt hotell og handel.

«Selv om det er altfor tidlig å konkludere på trendene i transaksjonsåret, ser vi noen tegn til bedring også i disse segmentene, og da spesielt i hotell. I hotellsegmentet har vi allerede sett et omsetningsnivå tett på nivået vi så for fjoråret som helhet, og det er en merkbart økt interesse for segmentet. Flere av investorene melder at de begynner å se tegn til normalisering, at reiselystne nordmenn trolig vil gi en reiseboost (særlig på fritidssegmentet), men ikke minst at det kan være muligheter for å gjøre gode kjøp», skriver næringsmegleren.

Powered by Labrador CMS