Bolig:

UTSIKT: Organisering av bebyggelsen rundt et felles uterom skal sikre at de fleste boligene henvender seg inn mot fellesarealene og får gode sol- og utsiktsforhold.

Her vil Tollefsen bygge 168 boliger

Det er 4,5 år siden planinitiativet ble sendt inn, men snart skal det legges ut til offentlig ettersyn.

Publisert Sist oppdatert

I februar 2016 bestilte Arcasa Arkitekter oppstartsmøte for Ammerudveien 20. Plan- og bygningsetaten uttalte da at foreslåtte høyder og utnyttelse medfører et vesentlig brudd med skalaen i området.

– Forslaget bidrar ikke til ønsket stedsutvikling, fastslo etaten.

Senere er det gjort justeringer i forslaget, og arkitektselskapet har nå sendt inn planforslaget som skal legges ut til offentlig ettersyn. Der fremgår det at Ivar Tollefsen-selskapet Fredensborg Bolig AS ønsker å omregulere Ammerudveien 20 og 22 for å tilrettelegge for transformasjon av planområdet fra næring til et urbant boligområde «som styrker området rundt Ammerud T-banestasjon som inngangsport til Ammerud».

Det legges til rette for et bruksareal på 16.855 kvadratmeter over terreng og ca. 2.500 kvadratmeter under terreng på det 12,6 dekar store planområdet. Prosjektet rommer 168 boliger i tillegg til et torg og utadrettede næringsfunksjoner på gateplan mot Ammerudveien. I tillegg er det mulighet for en barnehage.

– Næringsarealene på bakkeplan mot veien kan inneholde både dagligvareforretning og andre strøkstjenlige funksjoner som inviterer til økt byliv, skriver Arcasa Arkitekter i planforslaget.

– Planforslaget legger opp til ny boligbebyggelse med varierte høyder og en barnehage tilpasset planområdets særegne karakter. Det planlegges et moderne uttrykk med differensiering av fasader gjennom bruk av ulik materialer og fargevalører. Prosjektet er gitt en mer urban karakter ut mot Ammerudveien med tegl og aktive fasader på gateplan, mens bebyggelsen lenger inn på planområdet har fått en material- og fargebruk som er mer tilpasset fjellskjæringen og småhusbebyggelsen i bakkant.

De store høydeforskjellene og Lilloseterveien som stiger oppover langs åsryggen muliggjør at bebyggelsen kan være opptil 8 etasjer uten å overstige høyden på bebyggelse langs Lilloseterveien.

Powered by Labrador CMS