Bolig:

TØYENTAKET: Prosjektet Tøyentaket får ca. 88 boliger etter at barnehagen er fjernet.

Godkjent av Bystyret i fjor – nå vil ikke kommunen ha barnehage likevel

Neptune Properties får flere boliger i prosjektet, men håper at Oslo kommunes kuvending ikke får konsekvenser for fremdriften.

Publisert

I juni i fjor skrev Estate Nyheter at Oslo bystyre hadde banket gjennom reguleringsplanen for Ensjøveien 4. Opprinnelig ønsket ikke Neptune Properties barnehage i boligprosjektet, men innpasset dette etter tilbakemeldinger fra kommunen.

Planforslaget som ble vedtatt, var Plan- og bygningsetatens alternativ med 84 leiligheter, som er 16 enheter færre enn det forslagsstiller skisserte.

Nå blir imidlertid barnehagen fjernet fra prosjektet. I et brev til Plan- og bygningsetaten (PBE) skriver Byrådsavdeling for byutvikling at Byrådsavdeling for oppvekst og kunnskap gjort en ny vurdering av barnehagebehovet. Sistnevnte har konkludert med at det likevel ikke er behov for denne barnehagen.

Administrerende direktør Anders Gregersen i Neptune Properties sier at det har vært en lang prosess, men tror at endringen i sum vil gi «et veldig godt prosjekt med et godt bomiljø og et flott felles uteareal».

– Vi håper at PBE raskt godkjenner endringen, slik at det ikke går ut over fremdriften i prosjektet, sier Gregersen.

Gjennom fjerningen av barnehagen vil prosjektet Tøyentaket få ca. 88 leiligheter. Boligene i det første bygningsvolumet ble raskt solgt, og nå håper Gregersen at de kan ha salgsstart for de siste 50 leilighetene i januar/februar. I så fall ligger det an til å bli byggestart på vårparten.

Prosjektet rommer også et næringslokale på gateplan mot Ensjøveien. Ifølge Gregersen er det mange interessenter, og det blir etter alt å dømme en café/restaurant der som skal være åpen både på dag- og kveldstid.

Powered by Labrador CMS