Aktuelt:

GODT RUSTET: Olav Løvstad mener Norge vil klare seg langt bedre enn andre land under koronakrisen.

Gode år gir eiendomsbransjen buffer

Olav T. Løvstad i DNB mener mange gode år for eiendomsaktørene har gitt bransjen en buffer for å komme gjennom Covid-19-krisen.

Publisert

Torsdag var Estate Kunnskap endelig i gang igjen med konferanser etter en lang pause som følge av Covid-19. Under Eiendomsutviklingsdagene på Farris Bad i Larvik fortalte DNBs direktør for eiendom og entreprenør Olav T. Løvstad om situasjonen etter korona og om hvordan DNB tenker bærekraft når banken låner ut penger.

– Jeg er født optimist og tror korona vil gå over etter hvert. men fokuset på bærekraft går ikke over, sier Løvstad og gjør det klart at DNB vil prioritere lånetakere som har fokus på miljø.

Han mener mange gode år i eiendomsbransjen gir et godt utgangspunkt for fått den koronakrisen vi har nå.

– Veldig mange har buffere til å klare seg gjennom situasjonen. DNB har også veldig solid situasjon. Vi hadde funding på plass før korona. Det betyr at vi aldri har stått sterkere enn vi har gjort nå, sier Løvstad.

Han viser til sjeføkonom Kjersti Haugland, som slår fast at selv om norsk økonomi langt fra er friskmeldt, så står Norge sterkt sammenlignet med andre land.

– Det har vært bedring i sysselsettingen og vi ser at den styrker seg videre nå. Vi har dessuten bra forutsetninger for å drive motkonjunkturpolitikk i Norge, VI har brukt en del av virkemidlene, som i det store og hele har hatt fantastisk effekt, fortsetter banksjefen i DNB.

Han mener renten er en viktig driver i dette markedet. Samtidig venter Olav T. Løvstad større differensiering mellom ulike objekter og segmenter.

– Det er så mye kapital som søker eiendom, at vi ikke blir overrasket hvis noen segmenter får lavere yielder.

Ifølge en undersøkelse gjennomført av DNB, er nærhet til kollektivknutepunkt fortsatt viktigst for de som skal ha lokaler. Og mer enn 10 prosent sier at miljø er et viktig kriterium. Det er en økning fra tidligere undersøkelser.

– Vi ser at det er vilje til å betale mer for å flytte til et miljøsertifisert kontorbygg. Ifølge undersøkelsen med over 60 deltakere, er 75 prosent villige til å betale mer. Investorene er også villige til å betale 22 punkter lavere yield for et miljøsertifisert bygg, sier Løvstad

Powered by Labrador CMS