Analyse:

SKAL SNU SKUTA: Colin Waddel overtok som sjef for CBRE i februar i år.
SKAL SNU SKUTA: Colin Waddel overtok som sjef for CBRE i februar i år.

Fortsatt rødt for CBRE (+)

Ti millioner i minus i 2019.

Publisert

I fjor høst omtalte Estate Nyheter at CBRE de siste årene har vist sterk vekst på topplinjen, men at bunnlinjen knapt kan karakteriseres som tilfredsstillende. 2018-tallene viste et underskudd i konsernet på hele 30,6 millioner kroner. Dette var en seksdobling av underskuddet fra 2017, hvor konsernet leverte et resultat før skatt på minus 4,9 millioner kroner.

Fra å være i besittelse av en egenkapital på 18,6 millioner kroner på konsernnivå i 2017, var egenkapitalen i 2018 redusert til minus 5,3 millioner kroner. Konsernets egenkapital var dermed negativ ved utgangen av 2018.

Nå er 2019-tallene klare. Konserntallene for 2019 viser et resultat før skatt på minus 9,3 millioner kroner. CBRE har dermed greid å snu kursen noe, i den forstand at underskuddet er redusert sammenlignet med 2018. Men det er grunn til å tro at eier CBRE Global Holdings ikke er fornøyd med tallene. De siste tre årene er det samlede underskuddet 45 millioner kroner.

Med Estate Pluss får du tilgang til alle PLUSS-sakene med ekstra innhold. Estate PLUSS er vår utvidede redaksjonelle satsning, og kommer i tillegg til vårt eksisterende innhold.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

1 bruker
NOK 449,- pr mnd.
Faktureres kun årlig.

Bestill her

2 brukere*
NOK 798,- pr mnd. / 399 pr bruker. Faktureres kun årlig.

Bestill her

3 brukere*
NOK 1 047,- pr mnd. / 349 pr bruker. Faktureres kun årlig.

Bestill her

Ønsker dere flere enn 3 brukere?Bestill her

* Antallet brukere i abonnementet er låst og splittes ikke opp.