Aktuelt:

KJØP: Stian Brekke kjøper mer i Pancom.

Fornøyd Brekke kjøper seg opp

Stian Brekke investerer ytterligere i Pancom og øker sin eierandel til totalt 15 prosent.

Publisert

Stian Brekke tiltrer tegningsretten på ytterligere fem prosent i Pancom AS, og øker dermed sin finansielle posisjon i det lokalt eide konsernet. Nå skal det satses videre, også i nye markedsområder og regioner, heter det i en melding fra selskapet i Porsgrunn.

Icon Invest AS som er heleid av Stian Brekke, øker sin eierandel til 15 prosent. Han startet sitt samarbeid med Pancom høsten 2019.

LES OGSÅ: Planen er å reparere byen

- Jeg har stor tro på selskapets retning og strategi. Pancom har fått en sterk posisjon i markedet. Jeg er veldig fornøyd med avkastningen så langt, og investerer gjerne videre i Pancom ved fremtidige emisjoner, sier han.

Etter avlagt kvartalsrapport for 2. kvartal 2020 verdijustertes egenkapitalen i Pancom til ca. 265 millioner kroner, eller 232,4 kroner per aksje. Det betyr at Brekkes totale verdier nå er på nærmere 45 millioner kroner i selskapet, en ikke ubetydelig plassering.

Resten av eierskapet ligger hos Frederic Kristoffersen og Tobias Amundsen med 42,5 prosent hver.

LES OGSÅ: Fra husmorvinduer til leiligheter

- Vi har sterk tror på videre vekst i Sør-Norge, og vil bygge driften videre på strategier og modeller vi utarbeidet i 2019 kommenterer Kristoffersen.

Siden stiftelsen i 2014 er Pancom blitt et omfattende konsern innen bygg og anleggsbransjen i Sørøst-Norge, med lokale røtter og eiere i Grenland. Konsernet besitter et betydelig eierskap på over 70 selskaper i bygg-, anlegg- og eiendomsbransjen i regionen Vestfold, Buskerud og Telemark.

Pancom er en av hovedeierne i Heimgard Bolig som har nærmere 2.300 boliger under utvikling, videre har konsernet i underkant av 200 ansatte og forvalter ca. 21.000 kvadratmeter. Konsernet har en verdijustert balanse på nærmere 700 millioner, og en årlig konsolidert omsetning på ca. 400 millioner.

LES OGSÅ: Slår tilbake etter konkurs

Emisjoner og tilførsel av kapital bidrar til at konsernets utvikling kan løftes videre og Pancom har planer om å opprette kontor og kontaktpunkt i Oslo for videre vekst østover og mot innlandet.

- Hovedkontoret vil selvsagt være i Porsgrunn, her ligger kjernen for vår virksomhet. Imidlertid er det slik at vi nå ønsker å etablere sterkere relasjoner mot investeringsmiljøer i Oslo-regionen, og må rette vår virksomhet mer nasjonalt og regionalt, sier Kristoffersen.

Powered by Labrador CMS