Eser ut

Publisert Sist oppdatert

Den gode resultatutviklingen i Olav Thon Eiendomsselskap fortsatte i 3. kvartal, og både økte leieinntekter, stabile finanskostnader og en betydelig verdiøkning på konsernets eiendomsportefølje bidro til det gode resultatet.

Resultatet før skatter og verdiendringer økte med 3 prosent til 344 millioner kroner. 

Olav Thon Eiendomsselskap har i dag 94 kjøpesentre i eie og forvaltning. Markedsposisjonen i det norske kjøpesentermarkedet beskrives i kvartalsrapporten som svært solid og i porteføljen inngår blant annet seks av landets syv kjøpesentre med høyest butikkomsetning hittil i 2015.

Omsetningsveksten fra i fjor er tilfredsstillende, og vurderes til ca. 3 prosent på sammenliknbart areal. 

Les også: Thon vant over Oslo kommune

Les også: Thon og Reitan overtar Britannia

Skriver opp verdiene

Den høye etterspørselen etter næringseiendom som investeringsobjekt bidro til økte priser på næringseiendom og dermed høyere markedsverdi på konsernets eiendomsportefølje.

– Det er positivt at våre kjøpesentre øker omsetningen på sammenlignbare areal med 3 % i en tid hvor norske forbrukere ser ut til å dempe forbruket, uttaler konserndirektør finans Arne B. Sperre i en kommentar. 

Sperre legger til at selskapet er fornøyd med å kunne fremvise en resultatvekst også før verdiendringene av eiendomsporteføljen.

Olav Thon Gruppen eies av Olav Thon Stiftelsen, og er i hovedsak engasjert innen eiendoms- og hotellvirksomhet. Olav Thon Gruppen er Norges største private eiendomsaktør og en av Norges største hotellaktører. 

Les også: Thon irritert på Bærum kommune

Les også: Thon åpnet kontor i Sverige

Olav Thon Gruppen eier eller forvalter 97 kjøpesentre i Norge og 10 i Sverige. Av disse er 75 kjøpesentre hel- eller deleide mens 32 sentre forvaltes for andre eiere. I 2014 var den totale butikkomsetningen 68 milliarder kroner og 10,4 milliarder (svenske) kroner i de svenske sentrene.

I tillegg til kjøpesentrene eier Olav Thon Gruppen ca. 350 næringseiendommer i Norge og utlandet. Denne del av porteføljen består i hovedsak av kontor- og forretningslokaler sentralt i Oslo, samt hotelleiendommer i Norge og Brüssel.

Siden 2005 har Gruppen bygget og solgt over 1.500 boliger, hovedsakelig i Oslo og Akershus. Gruppen har ca. 1.100 boliger for utleie i Oslo området, og er dermed en av de største aktørene i Oslo markedet.

Les også: Thons råd til studentene

Les også: Thon kjøper mer 

Thon Hotels er en av Norges største hotellkjeder som består av 66 hoteller med ca. 9.400 rom i Norge og 7 hoteller med 1.800 rom i utlandet. Thon Hotels er med 1.500 rom en av de største hotellaktørene i Brüssel. 

Olav Thon Eiendomsselskap ASA ble etablert i 1982 og selskapet har vært børsnotert i Oslo siden 1983. Årlig leieinntektsnivå er fra 1983 økt fra 27 millioner kroner til 2,4 milliarder kroner og børsverdien er økt fra 200 millioner kroner til 14,6 milliarder ved inngangen til fjerde kvartal 2015.

 

Powered by Labrador CMS