EIENDOMSVERDIENE FALLER: Etter flere år med stigende eiendomsverdier, fikk Entra-sjef Sonja Horn merke at yieldoppgang slo ut i selskapets eiendomsverdier i tredje kvartal.

Entras eiendomsverdier falt med 4 milliarder i tredje kvartal

Yieldoppgang bidro til at verdien på Entras eiendomsportefølje falt med nesten 4 milliarder kroner i tredje kvartal.

Publisert Sist oppdatert

Etter en rufsete høst med høye renter og usikkerhet om utviklingen i eiendomsmarkedet, var det stor spenning til Entras fremleggelse av tall for tredje kvartal. Den børsnoterte eiendomsgiganten har falt kraftig på børsen i år, noe som har indikert at selskapets eiendomsverdier vil falle.

Nå er det klart at Entras eiendomsportefølje falt i verdi med 3,95 milliarder kroner i tredje kvartal. Den negative verdiendringen kommer hovedsakelig som følge av en økning i yielden og er langt større enn positive verdiendringer fra andre faktorer som forventninger til økte leieinntekter, redusert risiko i utviklingsporteføljen og andre utleieeffekter. Fallet tilsvarer rundt 4,8 prosent sammenlignet med utgangen av andre kvartal.

Leieinntektene til Entra økte fra 639 millioner kroner i tredje kvartal i fjor til 788 millioner kroner i år. Resultatet fra eiendomsforvaltningen var 406 millioner kroner, en oppgang på 4 millioner sammenlignet med samme periode i fjor. Men med totale verdiendringer, inkludert endringer i verdien på finansielle instrumenter, på minus 3,82 milliarder kroner, endte Entra opp med et underskudd før skatt på 3,43 milliarder kroner.

Underskudd til tross, Entra betaler ut et halvårig utbytte på 2,60 kroner per aksje til aksjonærene.

Powered by Labrador CMS