Utvikling:

PLANER: Slik kan nye Hammersborg Torg bli i fremtiden.

Enda et nytt kvartal midt i Oslo

Det nye regjeringskvartalet er både velkjent og omdiskutert. Snart kommer enda en stor utbygging i sentrum.

Publisert Sist oppdatert

OBOS har i mange år holdt til et kvartal unna regjeringskvartalet. Nå har de store planer for oppgradering, målet er å skape et moderne kontorkvartal med levende byliv i gatene rundt, ifølge en pressemelding.

Det nye kvartalet blir med sine rundt 40.000 kvadratmeter nesten halvparten så stort som den planlagte nybyggingen i regjeringskvartalet. Komplekset kan gi plass til opp mot 1.500 arbeidsplasser.

Tanken er å knytte de to OBOS-blokkene fra 1964 sammen med et nytt, moderne bygg. OBOS skal investere rundt 750 millioner kroner i det nye kvartalet i form av nybygg og rehabilitering.

– Ideen er å ta vare på historien og samtidig skape noe nytt. Det skal ikke bare bli et kontorbygg, men et revitalisert kvartal som inviterer til byliv. Vi skal være en aktiv og positiv byutvikler som gir noe tilbake til de som bruker sentrum, sier Nils M. Bøhler som er konserndirektør for næring i OBOS.

Boligbyggelaget flytter hovedkontoret til den planlagte kunnskapsparken Construction City på Ulven i 2024 eller 2025.

– Nå har vi en gyllen mulighet til å utvikle eiendommen med moderne kontorlokaler. Sentralt i planene står målet om å koble bygget på omkringliggende bystrukturer og parker, og ikke minst spille på lag med det nye regjeringskvartalet som blir nærmeste nabo, påpeker Bøhler.

Det planlegges for at byggingen kan starte i 2025, omtrent samtidig som den første innflyttingen i det nye regjeringskvartalet.

Store deler av dagens bygningsmasse fra 1964 har behov for omfattende oppgradering. Det fornyende kvartalet skal som i dag først og fremst være kontorbygg, men det skal åpnes mot gateplan og gis mulighet for etablering av butikker og spisesteder.

– Vi har god dialog med byantikvaren for å avklare og ivareta bevaringsinteressene, samtidig som vi sammen skal finne nye løsninger som passer inn, sier Geir Graff-Kallevåg som er direktør for utvikling og bygging i OBOS Eiendom.

Det betyr at de to høyblokkene på 12 og 13 etasjer planlegges beholdt og oppgradert – og bundet sammen med et nybygg på 9 etasjer.

Powered by Labrador CMS