Dette området er minst attraktivt

Publisert Sist oppdatert

Meglerhuset Malling & Co er ute med sin siste markedsrapport. Her ser de blant annet på hvilke områder leietakerne søker seg til. I rapporten slår de fast at Fornebu er det minst attraktive området blant leietakerne i 2015. De skriver også at området ser ut til å ha lavere etterspørsel etter arealer enn tidligere år. 

Et område som opplever den samme utviklingen som Fornebu er Lysaker. Ifølge næringsmegleren har området hatt et fall i etterspørselen med 40 prosent i forhold til tidligere år. 

Les også: Størrelsen på søkene stuper

Les også: Fremleie senker leienivåene

I tråd med makrobildet

Utviklingen i disse to områdene skyldes selvfølgelig utviklingen i olje- og gassbransjen. Både Fornebu og Lysaker er tungt eksponert mot denne bransjen og Malling & Co skriver i sin rapport at ”Det er ganske enkelt den umiddelbare effekten av nedturen i olje- og gassbransjen som treffer disse områdene hardt.”. 

Les også: Her er lager like dyrt som kontor

Les også: Takket nei til Victoria’s Secret

Meglerhuset påpeker imidlertid at utvalget er begrenset, så det er vanskelig å være skråsikker på oppfatningen av det enkelte området. Attraktiviteten til Lysaker henger også sammen med ledigheten i området, som er den høyeste i Oslo. Den ligger for øyeblikket på 17 prosent. 

For Fornebu henger ikke attraktivitet og ledighet helt sammen. Selv om området har hatt et tydelig fall i attraktivitet, ifølge rapporten, så er ledigheten blant de laveste i Oslo. Per oktober var den på bare 5 prosent. Bare Sandvika og Bjørvika kan vise til lavere ledighet. De to områdene har ifølge rapporten en arealledighet på bare 3 prosent. 

Les også: – Ikke rom for økte leiepriser

Les også: Leieprisfall på 5 til 15 prosent 

 

Powered by Labrador CMS