– Det er snakk om mye penger

Publisert Sist oppdatert

– Ut over det kommer jeg ikke til å si noe om prisen. Vi har blitt enige med Storebrand om å ikke si noe og da blir det slik, sier konserndirektør i OBOS, Daniel Kjørberg Siraj. 

Vil bygge by

Det ble i går kjent at boliggiganten har sikret seg 220.000 kvadratmeter med kontor- og lagerarealer på Ulven. Deler av dette skal beholdes, mens deler skal renoveres eller rives. Med i handelen er også en tomt på 280 mål. En nylig vedtatt reguleringsplan for halve området legger opp til en utbygging av den regulerte delen av eiendommen på rundt 320.000 kvadratmeter. Ifølge Siraj kan de bygge mellom 2500 og 3000 boliger på tomten, pluss næringsbygg. 

– Vi er svært godt fornøyd med handelen. Dette er et strategisk kjøp for oss. Her kan vi være langsiktige og løse oppgaver som ikke alle andre hadde klart å gjennomføre, sier Siraj, som legger til at de planene for området er svært langsiktige. 

– Dette handler om å bygge byer og gode bymiljø, sier Siraj. 

Les også: Starter bygging av ny bydel

Høyt blir enda høyere

Storebrand Livsforsikring eier 90,1 prosent av Ulven Holding, som eier Ulven AS. Fabritius Gruppen eier 9,1 prosent av holdingselskapet. Siraj vil som sagt ikke ut med noen detaljer rundt selve handelen, og siden så mange faktorer er ukjent er det også umulig å spekulere i prisen. At det har kostet mange penger er i alle fall helt sikkert. Transaksjonen vil være med å løfte et høyt volum enda høyere. 

Administrerende direktør Anders Berggren i Storebrand Eiendom sier til TDN Finans at dette er «en ren porteføljetilpasning», og at partene har blitt enige om å ikke oppgi prisen. Storebrand vil bruke nettoprovenyet til å kjøpe annen eiendom hvis salget går gjennom, opplyser han.

Les også: Ulven-planer på 240.000 m2

Les også: Vil bygge en by i Oslo

Betinget av godkjennelse

Første del av prosjektet er å gjøre arealer klare for Bydel Bjerke som flytter inn i første kvartal 2017», heter det i en pressemelding. Gjennomføring av transaksjonen er betinget av godkjennelse i respektive styrer, enighet om endelig kjøpekontrakt og godkjennelse fra konkurransemyndighetene.

Les også: – Dette blir hovedstaden i Groruddalen

Les også: – Groruddalen har det største utviklingspotensialet

Les også: – Groruddalen blir det neste store

Powered by Labrador CMS