Content

Viktigheten av optimal organisering i kombinerte bygg

Stadig flere nye næringsbygg kombineres med boligenheter.

I bygg med kombinerte formål ser vi betydningen av hvor viktig det er med klare skillelinjer mellom hva som tilhører bolig og hva som tilhører næring. Med økt kompleksitet i byggets indre utforming, er det viktig med samarbeidspartnere med god kunnskap om faget. Dette for å unngå interessekonflikter knyttet til for eksempel garasjeplasser, lagringsområder, slitasje, støy o.l. 

Ikke minst er det viktig å ha klarhet i stemmereglene når viktige beslutninger skal tas, dette er forhold som kan reguleres av gode vedtekter som alle seksjonseiere enkelt kan forholde seg til. Det å etablere et eierskapsseksjonseie er fordelaktig for alle involverte parter.

Profesjonelt forvaltningsmiljø

Flere aktører som har sett verdien av dette er blant annet Eiendomsgruppen AS, Bakke AS og Profier AS.

Irene Holmen Vangen, fagansvarlig nye kunder BORI BBL

– Når boliger nærmer seg ferdigstillelse, er det viktig å sørge for at stafettpinnen bringes videre til et profesjonelt forvaltningsmiljø, som kan bistå oss med seksjonering, etablering av sameier og gjøre forretningsførsel for våre boligkjøpere. BORI er en pragmatisk og hyggelig samarbeidspartner, som vi gjerne tar med oss i prosjekter over hele landet, sier Markedsansvarlig i Profier AS, Kristen Rikter-Svendsen.

Profier AS har siden 1994 gjennomført eiendomsprosjekter med over 600.000 kvadratmeter med handel og næring og over 6.000 boliger. Som samarbeidspartner på flere av sine prosjekter har valget av samarbeidspartner falt på BORI BBL.

Når et eierseksjonssameie skal etableres, er det mange regler og prosedyrer å sette seg inn i. Det er ofte en fordel at avtaler som skal regulere forhold mellom beboere utformes før leilighetene selges. Det lønner seg å ha en profesjonell samarbeidspartner som foretar hele eller deler av den formelle etableringen og seksjoneringen av boligselskapet, forteller Fagansvarlig nye kunder i BORI BBL, Irene Holmen Vangen.

Videre forteller Holmen Vangen at BORI som selskap følger boligselskap hele veien fra prosjekt til det er i full drift og bistår ved valg av selskapsform og styringsmodeller for fellesareal. Avtalerettslige forhold som kan være aktuelle ved etablering av næringsseksjoner, parkeringshus, vel eller liknende i tillegg til boliger er også med i vurderingen.

Se hva BORI BBL kan bistå deg med.  

Solgt for 1,325 milliarder
Transaksjoner
Nytt storkjøp fra SPG
Transaksjoner
Store planer for byens indrefilet
Utvikling
Slik blir det nye regjeringskvartalet
Play
Eiendomsbesitter ut mot høyder
Utvikling
Ser du hele bildet i eiendom?
Estate PLUSS gir deg tilgang til alt!
Nye PLUSS artikler hver dag,
bestill Estate PLUSS her
Tidligere fabrikkeiendom blir boliger (+)
Bolig
Nytt skjeggkretap for boligkjøpere (+)
Juss
Nytt fond skal kjøpe for milliarder (+)
Transaksjoner
Ukens tips: Ugyldige rekkefølgekrav
Juss