Content

Intelligent kameraovervåking: Et paradigmeskifte innen sikkerhet

Her er løsningen for å forhindre innbrudd, tyveri og skadeverk før det inntreffer.

– Vi ser at kamerasystemene både forhindrer uønskede hendelser, fører til færre utrykninger og gir lavere kostnader for kundene, sier Osmund Lillemo, salgsansvarlig i Securitas.

Intelligent kameraovervåking er i ferd med å erstatte de gamle overvåkningsløsningene, der innbrudd og tyveri blir oppdaget i etterkant. Med Securitas’ løsninger forebygges skadeverk og innbrudd før skaden er skjedd.

– Tradisjonelt har man oppdaget innbruddet først neste arbeids, og så leter en etter spor i etterkant. Med intelligent overvåkning får vi beskjed med en gang uvedkommende er på et gitt område.

Det er ikke kameraene i seg selv som er intelligente, men softwaren: Kameraløsningen er koblet til Securitas’ operasjonssentral, som er bemannet med personell døgnet rundt, alle dager i året.

– Vi skrur på flomlys på det aktuelle stedet og ber personen forlate området over høyttaler. Da stikker ni av ti inntrengere umiddelbart, og den siste får raskt selskap av vekter fra Securitas eller politi, forteller Lillemo.

Vil du vite mer? Ta kontakt med oss

 

Avverget innbrudd første helgen

Selskapet Bertel O. Steen Eiendom har en eiendomsmasse på 165 000 kvadratmeter med lett omsettelige varer. De har tradisjonelt vært et yndet sted for innbrudd. Siden de installerte intelligent kameraovervåking, har de forhindret mange hendelser.

– I Mølleparken i Oslo har vi for eksempel termisk kamera, høyttaler og 360-graders domekamera, som gjør at vi får med oss det meste, sier eiendomssjef Roger Sameien.

Allerede seks måneder etter installasjonen hadde de avverget ni innbruddsforsøk på sine eiendommer. Nyttig, synes Sameien. Og litt spennende.

–Vi hadde besøk av uvedkommende allerede første helgen etter installering. Han fikk bare pirket litt på vinduet før vekteren grep inn over høyttaler og ba ham forlate området. Da løp han fryktelig fort.

 

Sparer mye

I følge Lillemo passer intelligent overvåking både for å avverge innbrudd og skadeverk på bygg og for å beskytte utendørs lagring og store, avsidesliggende uteområder. Gass- og oljeraffinerier, byggeplasser og lagringssteder for verdisaker, for eksempel.

Lillemo er også opptatt av at kundene får full driftssikkerhet på sine overvåkingsanlegg i konseptet «Managed by Securitas»: Kunden betaler en fast månedlig sum, og Securitas ivaretar IT-sikkerhet, personvern, softwareoppdateringer og nødvendig utskifting av komponenter.

– Kost-nytte-regnestykket blir ekstremt godt. Skadeverket og driftsstansene er ofte mer kostbare enn selve tyveriene, og vi har mange kunder som sparer mye på å avverge disse situasjonene. Og ikke minst på å slippe utrykninger. Dette er et paradigmeskifte innen sikkerhet, med tekniske løsninger som øker tryggheten døgnet rundt.

Vil du vite mer? Ta kontakt med oss

Blir sjef i Fritzøe Eiendom
Karriere
Opptil to års saksbehandlingstid på eiendomsskatteklager i Oslo
Juss
Boliger for 10 milliarder kroner ga rekord
Aktuelt
Sosiale medier tar over boligsalget
Tech
Ringnes vil kjøpe Tryvannstårnet
Aktuelt
Se alle Pluss-saker
Storkjøp for nesten en halv milliard (+)
Transaksjoner
Flere boligblokker på Bekkestua
Bolig
Har hentet 1,6 milliarder til eiendomskjøp
Aktuelt
Slipper å bruke hele eiendommen til barnehage – vil bygge 130 boliger (+)
Bolig