Content

Sentralt tema under ByggTech: Hvilke prop-tech løsninger gir verdi?

Øyvind Grøndalen, Head of Proptech i TheFactory

–Et næringsbygg har blitt en råvare du fyller med ulike tjenester. For å skape ønsket merverdi, må du ta stilling hvordan disse tjenestene kan realisere din kundestrategi.

De teknologiske løsningene finnes, ifølge Øyvind Grøndalen, Head of Proptech. Det handler om hvordan du bruker løsningene. Derfor må du vurdere teknologiske løsninger i forhold til det du søker. Bevisste aktører i bransjen setter seg inn i leietakernes virksomhet for å kunne bidra til verdiskapingen deres, og bruker proptech-løsningene for å øke verdien av sin egen kundeportefølje. 

Proptech Village på Geilo

Grøndalen har i samarbeid med Estate Media invitert et utvalg oppstartselskaper med seg til ByggTech 2019 på Geilo. Alle er i en tidlig fase, og får nå muligheten til å introdusere seg og sine ideer for eiendomsbransjen. –Vi etablerer Proptech Village på hotellet, og her kan alle booke møter med oppstartsselskapene. Her får du ideer og løsninger, og så er det opptil ditt eget selskap å velge løsning i forhold til kundestrategi og ønsket merverdi av porteføljen.

Må bli mer kundesentrisk

–En relativt konservativ eiendomsbransje må tilpasse sin kundestrategi til en digital tidsalder, og gjøre de endringer som må til for at forretningsmodellen blir mer kundesentrisk. Det betyr at du må sette seg inn i leietakernes strategier og behov, og tilpasse bygg og tjenester. Du må være proaktiv og skreddersy kostnadseffektive løsninger som løser behov for flere leietakere. I fremtiden er det sannsynlig at bransjen søker leietakere med interesse for å samlokaliseres. Dette handler selvsagt også om hvilken merverdi ditt eget eiendomsselskap sitter igjen med. 

Fokus på det menneskelige

–Teknologi alene gir ikke konkurransefortrinn, det avgjørende er hvordan den brukes. Derfor må du også ha fokus på den menneskelige siden når du gjør teknologiske investeringer. Hva gjør hverdagen til de ansatte mer effektiv og trivselsbetont? Hvordan sette sammen de ulike leietakerne i et bygg for å legge til rette for synergier? På ByggTech 2019 7-8 november på Vestlia Resort på Geilo får du svaret på hvilke proptech-løsninger som matcher dine behov.

Finerfabrikk kan bli 200 boliger (+)
Bolig
Ny regionleder i Oslo
Karriere
709 millioner i driftsresultat
Aktuelt
Advarer gårdeiere etter utelivssuksess
Play
R8 får gjennomgå (+)
Aktuelt
Oppdaterte eiendomsnyheter hver morgen kl 07.05 Meld deg på gratis nyhetsbrev her!
– Alle snakker om «flyskam», men dere står jo for 40 prosent av verdens CO2-utslipp
Tech
Ukens tips: Ekspropriasjon og rettslig vern
Juss
Kjøperen av Carew-eiendommen tredoblet overskuddet (+)
Analyse
Selger for 1,6 milliarder
Transaksjoner

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.