STORT: Politikerne sa ja takk til storprosjektet midt i byen. Ill.: Innovatio/Diakonhjemmet

Bystyret banket gjennom 100.000 kvadratmeter i hagen

 – Dette er en stor milepæl. Nå skal vi gjøre det vi kan for at dette blir til glede for hele byen, sier administrerende direktør.

Publisert Sist oppdatert

Diakonhjemmet hage er et 40 mål stort utviklingsprosjekt et par kilometer fra Majorstuen i Oslo. Utviklingen tar utgangspunkt i stiftelsens formål og strategiplan 2020-2030. Bystyret har nå vedtatt reguleringsplanen.

LES OGSÅ: Krymper boligprosjekt i Bærum

– Vi gleder oss til endelig å komme ordentlig i gang med utviklingen av området – og av utdanning, helse og omsorg, sier forstander og adm.dir Ingunn Moser i en pressemelding.

Prosjektet måler totalt ca 100.000 kvadratmeter og består av mange deler. Planen er at dette skal bli et et innovasjonsområde og et nærmiljø for dem som bor der. Dette inkluderer blant annet 255 nye blokkleiligheter, en barnehage, et sykehjem, studentboliger, campus, videregående skole og flerbrukshall.

LES OGSÅ: På evig tomtejakt

En ny universelt utformet T-banestasjon skal erstatte dagens stasjoner på Frøen og Steinerud, og det blir dessuten spisesteder og ulike servicesteder.

– Fra før har vi på den 130 mål store eiendommen sykehus, apotek, omsorgstjenester, VID vitenskapelige høyskole, boliger og barnehager. Diakonhjemmet hage er et enormt løft som handler om både utbygging og utvikling – vi ønsker å utvikle bærekraftig omsorg – sosialt, økonomisk og økologisk, påpeker Moser.

LES OGSÅ: Bruker nær 100 mill på bilbutikker

Byggingen av institusjon Steinerud Omsorg+ startet september 2018 og skal stå ferdig høsten 2020.

Powered by Labrador CMS