SJØNÆRT: Boligprosjektet ved sjøen består totalt av 120 leiligheter.
SJØNÆRT: Boligprosjektet ved sjøen består totalt av 120 leiligheter.

Bygger tredje trinn for 119 mill

Totalentreprisen omfatter oppføring av totalt 39 leiligheter fordelt på sju frittstående bygninger.

Publisert

Peab skal bygge tredje byggetrinn på boligprosjektet Smietangen i Langesund. Byggherre er Smietangen Utbygging som Heimgard Bolig eier halvparten av, og kontrakten har en verdi på ca. 119 millioner nettokroner, ifølge en pressemelding.

Tre av byggene blir frittstående sjøhus som skal pæles til fjell, delvis gjennom gamle bryggefundamenter. Disse byggene skal i tillegg forankres til parkeringsbygget som en avstiving. De resterende fire blir frittstående bygg over parkeringsgarasjen på bakkeplan.

Populært

Boligprosjektet Smietangen i Langesund sentrum er omgitt av sjø på tre kanter, på ei tomt der det i sin lå et verft. Den lå brakk i mange år etter at verftsindustrien opphørte, inntil Porsgrunn Bamble Borgestad Boligbyggelag bladde opp 40 millioner kroner for å få tak i tomta.

Totalt skal prosjektet inneholde 120 leiligheter. Alle de 44 leilighetene i første og andre byggetrinn er solgt, ferdig bygget og boligkjøperne har flyttet inn. Det tredje byggetrinnet er delt inn i tre salgstrinn.

– Så langt er 11 leiligheter lagt ut for salg, og seks er solgt. I disse dager legger vi ut ytterligere 15 leiligheter for salg, sier byggherrens prosjektleder Jan Erik Slaatta.

Spir Arkitekter har tegnet prosjektet.

Powered by Labrador CMS