Aktuelt:

SIKRES KAPITAL: Styreleder Peder Nærbø i Bulk Infrastructure.

Bulk i partnerskap med kanadisk gigant

Kanadiske BentallGreenOak har gått inn med 1,5 milliarder kroner i Bulk Infrastructure.

Publisert

Den globale forvalteren innenfor eiendom, BentallGreenOak (BGO), er dermed med på å sikre at Bulk Infrastructure Holding får tilstrekkelig kapital til å vokse videre innenfor sine kjerneområder. Den nye strategiske partneren skyter inn 140 millioner euro (1,5 milliarder kroner) i en serie med kapitalinnskudd fra januar 2021. Også eksisterende eiere vil være med på å skyte inn penger i selskapet.

Samtidig går John Carrafjell, Senior Managing Partner and medgründer av BentallGreenOak, inn i styret i Bulk Infrastructure. Bulks grunnlegger Peder Nærbø og hans selskap Bulk Industrier vil fortsette å jobbe aktivt i selskapet og være den ledende investoren, samt styreleder i selskapet.

Bulk Infrastructure vil, i samarbeid med BentallGreenOak, investere i den videre utviklingen av N01 Data Center Campus på Sørlandet. Med sine 3 millioner kvadratmeter og tilgang på 1 GW med strøm, har N01 Campus ambisjoner om å bli verdens ledende datasenter-campus som får strøm fra fornybar energi.

Bulk Infrastructure har nylig fullført en fiberkabel (Havfrue) som er der første transatlantiske undervanns kabelsystemet som går til Norden på nesten ti tiår. Bulk planlegger også en ny kabel som skal gå mellom Norge og Canada.

– Vi vil hente ut potensialet som fornybar energi kan tilby i Norden innenfor bærekraftig digital infrastruktur. Med en topp internasjonal investor som BentallGreenOak i vårt selskap, vil vi kunne vokse raskere og skalere oss bedre rustet for våre muligheter, sier styreleder Peder Nærbø.

– Dette partnerskapet med Bulk Infrastructure er en perfekt match for BGO. Vi har fokusert på det europeiske logistikkmarkedet siden 2013, og i likhet med utviklingen hos Bulk, har vi sett på datasenter som en naturlig forlengelse av vår strategi innenfor eiendomsinvesteringer, sier John Carrafiell i BGO.

Powered by Labrador CMS