Aktuelt:

BOLIGER OG PARK: Politikerne griper inn og sørger for at Profier og Kolberg Motors prosjekt blir noe av - og at det blir park for innbyggerne på Ensjø.

Politikerne vil rive stålhallene - det kan redde boligprosjekt og park til innbyggerne på Ensjø

Nå legger politikerne Byantikvarens forslag om å bevare stålverkshallene på Ensjø dødt.

Sist uke skrev Estate Nyheter om boligprosjektet til Profier og Kolberg Motors i Gladengveien 8 på Ensjø, som plutselig sto i fare for ikke å bli realisert. Årsaken er at Byantikvaren fraråder riving av Stålverkshallene på tomten, selv om hallene er forutsatt revet i gjeldende reguleringsplan, og at de ikke er prioritert som kulturminner i Strategisk plan for Hovinbyen. Plan- og bygningsetaten fulgte så opp og varslet utviklerne midlertidig forbud mot tiltak for stålverkshallene.

Ifølge prosjektleder Tone Lindemark i Profier blir da sannsynligheten stor for at det ikke blir boliger på tomten, blant annet som følge av galopperende byggekostnader etter Ukraina-krigen. Profier og Kolberg Motors allerede har sikret seg entreprise på både riving av stålhaglene og oppføring av boligblokkene, men ved en utsettelse må det forhandles på nytt.

Men nå har politikerne kommet prosjektet til unnsetning.

– Det er for sent å komme med sånne ideer når folk har kjøpt leiligheter. Vi kan ikke kaste inn nye elementer på den måten, sier Aps Abdullah Alsabeehg til Aftenposten.

Avisen skriver at både Høyre, SV, Venstre, MDG og sannsynligvis Frp avviser bevaringsforslaget.

– Det kommer for sent rett og slett, sier MDGs Sabina Syed til avisen.

Powered by Labrador CMS