FORTSETTER: Det blir ikke noe nytt bygg for politiet, som må bli der de er.

Ble for dyrt for politiet

Anbudskonkurransen for et nytt politihus er nå avlyst fordi prisnivå ble for høyt.

Publisert Sist oppdatert

I mars i fjor søkte Politiets Fellestjeneste (PFT) etter et nytt politihus på Elverum med opptil 3.000 kvadratmeter, 15 garasjeplasser, skytebane og celler.

Elverums største eiendomsbesitter, YC Eiendom, har i flere år leid ut lokaler til den lokale politistasjonen. Den kontrakten varer bare til neste år, noe som ble kjent i 2018.

Da fristen gikk ut i april i fjor var tre tilbydere på banen - YC Eiendom, Garvergården, og Elverum kommunale Industribygg. Sistnevntes plan var å bygge nytt ved beredskapssenteret som huser blant andre brann- og ambulansetjenesten.

LES OGSÅ: Logistikkjempe kjøper mer i Vestby

Siden har saken blitt utsatt flere ganger, inntil torsdag da Politiets Fellestjenester avsluttet den en gang for alle. De er ansvarlige for eiendomsanskaffelser i etaten.

- Det høye kostnadsnivået har vært fokus i forhandlingene med tilbyderne. Prisnivået i tilbudene er for høyt sammenlignet med tilsvarende prosjekter. Vi er derfor dessverre nødt til å avlyse konkurransen, påpeker prosjektleder i Politiets Fellestjenester Stig Iljar i en pressemelding.

LES OGSÅ: Kuttet fem etasjer - inntil videre

Det kommer frem at det er mulig å forlenge avtalen i de nåværende lokalene i inntil 10 år. PFT går nå i dialog med nåværende utleier om dette og nødvendige tilpasninger.

- Vi vil nå sette oss ned sammen med PFT og huseier for å se nærmere på hvilke endringer og oppgraderinger som må gjøres, sier Elverum politistasjonssjef Tom Johnsen.

Prisnivået som ble for høyt er ikke kjent, ei heller hva som hadde vært akseptabelt for PFT.

Powered by Labrador CMS