JOBBET FOR AVANTOR: BI-studentene i sist kull jobbet med Avantors Vitaminveien 5.
JOBBET FOR AVANTOR: BI-studentene i sist kull jobbet med Avantors Vitaminveien 5.

BI-studenter på jakt etter utviklingscase

Eiendomsmeglerstudentene på BI en tomt som studentene kan jobbe i faget eiendomsutvikling.

Publisert Sist oppdatert

I fjor skrev Estate Nyheter om Handelshøyskolen BI, som innførte eiendomsutvikling som obligatorisk fag på eiendomsmeglerstudiet. Da uttalte høyskolelektor Kim Syvertsen at han søkte kontakt med bransjeaktører som hadde èn eller flere matrikler i tomtebanken som de ønsket at et stort antall studenter kunne jobbe med.

– Dette var stor suksess og etter flere innspill, endte jeg opp med en utviklingstomt for Avantor i Vitaminveien 5B. Resultatet ble at ca. 200 studenter analyserte og arbeidet med å kartlegge muligheter og utfordringer som lå på tomten. I tillegg til en rekke analyser, inkludert hver eksamensoppgave en mulighetsstudie for tomten, sier Syvertsen til Estate Nyheter.

Nå jakter han en ny tomt til sine studenter. Det skal gjerne være en tomt på 5000 – 20000 kvm der løsningen for utvikling ikke er helt opplagt.

– Det er 200 studenter som vil jobbe i grupper på opptil tre personer. De skal analysere marked og demografi i området til eiendommen. Halvparten av besvarelsen er relatert til analyse av marked, leiepriser, yield og lignende. De analyserer også kollektivtransport og demografi og forsøker å lage en trendanalyse. Deretter bruker de informasjonen til å utarbeide en mulighetsstudie utfra den gjeldende reguleringen, sier Syvertsen.

Studentene skal presentere et løsningsforslag for tomten, noe som kan gi god verdi for eiendomsutviklerne som stiller sin tomt til disposisjon.

– I fjor var det 90 besvarelser, så det blir ekstremt mye analyse og mange kreative forslag, fortsetter Syvertsen.

Han mener det er en utfordring at folk i eiendomsbransjen kan se snevert på sine eiendommer.

– De kan være farget av historikk og begrensninger. Men studentene har langt mer kreative ideer, sier Syvertsen.

Powered by Labrador CMS