Trondheims største transaksjon

Leangen Travbane er i ferd med å bli solgt, prisen kan bli alt fra 600 til 900 millioner kroner.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Trondheims største transaksjon i år kan bli en realitet før jul. Partene er ennå ikke i mål med forhandlingene, og partene er selgeren Midt-Norge Travforbund og kjøperne Koteng Bolig, SpareBank 1 Midt-Norge og Jenssen Holding.

Det er den samme trioen som står bak utviklingen av Grilstad Marina, der Kongsberg Maritime skal leie til sammen 9000 kvadratmeter med kontor- og produksjonslokaler.

Midt-Norge Travforbund er eier av Leangen Travbane gjennom selskapet Leangentravets Eiendom AS, som er det formelle salgsobjektet. Dette selskapet hadde beskjedne inntekter i 2013, og fast eiendom i balansen var bokført til 52,5 millioner kroner.

Men, området har såkalt gul regulering, det vil si boliger. Tomten er på 123 mål, og etter det NE nyheter erfarer er utnyttelse av salgbare arealer til bolig på minimum hundre prosent realistisk, det vil si 123 000 kvadratmeter med boliger. Ivar Koteng sier til NE nyheter at det også kan komme noe næringsarealer etter en omregulering. Men først må partene bli enige.

– Vi holder på og håper på en avgjørelse før jul. Noe av det vi sitter og forhandler om, er deloppgjør for salget, og det er ikke endelig avklart. Dessuten må Trondheim kommune og Det Norske Travselskap godkjenne salget, sier styreleder Edmund Morewood i Midt-Norge Travforbund til NE nyheter. Morewood er også styreleder i aksjeselskapet.

I utgangspunktet ligger det an til en pris mellom 600 og 650 millioner kroner, men Ivar Koteng sier at den endelige salgssummen kan bli opp mot 900 millioner kroner. Det avhenger av regulert areal, og eiendommen skal nå gjennom en reguleringsprosess, som fort kan ta to år. Koteng har sagt til Adresseavisen at målet er å lage en sentrumsnær bydel som er attraktiv for barnefamilier.

Hvor den nye travbanen havner, er foreløpig uvisst,– Det er et åpent spørsmål, vi har fire alternativer, sier Edmund Morewood. De alternativene er Blomsetåsen i Malvik, Tulluan i Klæbu, Vollmarka i Melhus og Fannrem i Orkdal.

Powered by Labrador CMS