Eiendomshuset Malling & Co opplever stor pågang av nye butikk- og restaurantkonsepter.Foto: Sushirestauranten Genki

Stor pågang av nye butikk- og restaurantkonsepter

Eiendomshuset Malling & Co har signet åtte nye leieavtaler så langt i år.

Publisert

Lars Simen Paulgaard, partner og retailansvarlig i Eiendomshuset Malling & Co, opplever stor pågang av nye butikk- og restaurantkonsepter. I år har de signert åtte nye leiekontrakter i dette segmentet, samt at de har flere signeringer i «pipeline». I tillegg har de bistått to leietakere med nye flagship butikker i Karl Johan området, som vil bli offentligjort utover høsten.

– Peak Performance har åpnet ny butikk i Karl Johans gate 18, der Aldo var før. Butikken er på 152 kvadratmeter, sier Paulgaard.

Av andre butikker de har signert er Ganni og Marimekko. 13.mai åpnet danske Ganni sin nye flagship store i Øvre Slottsgate 7 i Oslo. Butikken er på 120 kvadratmeter og den femte butikken kleskjeden har i Norge. Finske Marimekko, åpnet dørene til sin andre og største butikk i Øvre Slottsgate 17, 23.mai. Det internasjonale designbyrået Pentagram står bak konseptet til butikken, som blant annet har designet butikker for Christian Louboutin og Alexander McQueen.

– Vi opplever økt interesse for attraktive restaurantlokasjoner, både fra internasjonale og lokale restaurantkonsepter, sier Paulgaard.

Malling & Co har hentet inn À L’aise i Essendropsgate 6, bak Colosseum Kino i Oslo. Den franske gourmetrestauranten har fått mye god omtale i media, siden den åpnet i februar i år og har også Michelin-ambisjoner.

23. mai åpnet Alex Cabiao, fra Alex Sushi en liten og eksklusiv sushirestaurant i Vikaterrassen i Oslo. Omakase by Alex Cabiao er 15-setersrestauranten og er et samarbeid mellom Rogalandskjeden Sabi Sushi og Jonathan Romano som driver Jonathan Sushi i Oslo.

– Konseptet er en slags filial av Sabi Omakase i Stavanger, som er drevet av Roger Asakil Joya og som er Norges første sushirestaurant med Michelin-stjerne, forteller Paulgaard.

Vegg i vegg har de samme driverne også åpnet sushirestauranten Genki, og disse to restaurantene er på til sammen 336 kvadratmeter totalt.

Flere spisesteder til Sundtkvartalet

– Vi har lenge jobbet med å lage Sundtkvartalet til en destinasjon, og med de konseptene vi har fått inn i tillegg til det siste serveringskonseptet vi er i ferd med å signere, mener vi at Sundtkvartalet vil bli et område folk ønsker å oppsøke i årene fremover, sier han.

Vintage Kitchen åpner rett over sommeren og er et samarbeid mellom restauranteierne, Entra Eiendom og Skanska for å skape liv i Sundtkvartalet. Den fredede direktørboligen til den tidligere verktøymaskinfabrikken Brødrene Sundt i Lakkegata, har gjennomgått en total makeover. Restauranten er tre etasjer, med en vinbar og uteservering.

Til høsten åpner Ille brød eget bakeri i Sundtkvartalet i Lakkegata, der de også skal selge brød over disk. I dag er Ille Bakeri et hjemmebakeri på Bygdøy. Surdeigsbakeri selger foreløpig til restauranter, enkelte forhandlere og noen privatkunder som får brød levert på døren hjemme.

– I tiden frem mot sommeren og tidlig høst har vi flere signeringer i «pipelinen», med unike butikk- og serveringskonsepter flere steder i Oslo-området. Vi jobber fortiden med mange spennenende eiendommer, som Lille Grensen 7, Torggata Bad og Kongensgate 21 – for å nevne noen. Sistnevnte blir et utrolig kult prosjekt som vil være med å trekke high-end butikkene videre nedover i Nedre Slottsgate og Kvadraturen.

Powered by Labrador CMS