Transaksjon:

KJØPER: Bjørkedalsvegen 4 i Porsgrunn er en av eiendommene som AKA nå har kjøpt tilbake.

AKA kjøper to «gamle kjenninger»

AKA har kjøpt Bjørkedalsvegen 4 i Porsgrunn og Rabekkgata 20 i Moss, som hadde samlede leieinntekter på drøye 17 millioner kroner i fjor.

Publisert Sist oppdatert

Det var i 2016 at AKA spisset strategien og satset hardere på dagligvareeiendommer. Samtidig utviklet selskapet flere store faghandelsbygg lokalt i Hønefoss. For å balansere porteføljen ble derfor to større eiendommer innen faghandel i Bjørkedalsvegen 4 og Rabekkgata 20 solgt. Siden den gang har AKA kjøpt 67 dagligvareeiendommer.

– En liten endring i strategien gjør det nå mulig å kjøpe tilbake de to flotte handelseiendommene, som har byggevare og bredt vareutvalg som leietakere, sier AKAs investeringssjef Hallvard Thoresen.

Han presiserer samtidig at AKAs strategi står fast og at hovedvekten av AKAs leieinntekter fortsatt skal komme fra utleie til dagligvare.

– Som vi sa i 2016, er dette to attraktive eiendommer som AKA normalt sett ville beholdt i porteføljen. Når muligheten bød seg for et tilbakekjøp, var det derfor et enkelt valg, sier investeringssjefen.

Bjørkedalsvegen 4 i Porsgrunn er på 4.800 kvadratmeter, og er leid ut til Optimera Montér og Jysk. Bjørkedalsvegen 4 AS hadde 6,2 millioner kroner i leieinntekter i fjor. Rabekkgata 20 i Moss har et areal på 8.222 kvadratmeter og huser XXL, Jysk, Elkjøp og Elektroimportøren. Rabekkgata 20 AS hadde 11 millioner kroner i leieinntekter i fjor.

Selger er et Fearnley Securities-syndikat som hadde HJertnes Eiendom som største aksjonær. Tilrettelegger i transaksjonen har vært Colliers International.

Powered by Labrador CMS