Utvikling:

INTERNASJONALT: Norsk sjømat selges over store deler av verden.

Adolfsen-brødrene bygger sjømatterminal

Erfaringene med flyfrakt fra Evenes til verden gjør at aktører innen oppdrettsnæringen tar nye grep.

Publisert

Aktørene bak flyfraktprosjektet har nå inngått en intensjonsavtale med Adolfsen-eide Evenes Tomteselskap, hvor de i fellesskap ønsker å realisere en ny flyfraktterminal i Origo Næringspark på utsiden av Evenes Flystasjon i Nordland.

- Dette blir i så fall den første terminalen av dette slag som bygges utenfor Oslo. Vårt mål er at sjømat fra Nord-Norge skal komme raskere til markedet i Asia og USA. I tillegg ønsker vi å redusere antall vogntog på veiene mot Oslo og Helsinki, sier styreleder Roger Mosand i Perishable Center North (PCN) i en pressemeding.

Han påpeker at de har jobbet over tid jobbet med dette prosjektet og at de har et langsiktig perspektiv på en slik investering.

- Vi vil utvikle tilbudet gradvis fremover i takt med etterspørsel fra marked og produsenter, poengterer Mosand.

Vinn-vinn

- For oss som jobber med marked og logistikk er flyfrakt fra Evenes en vinn-vinn-løsning. Derfor satser oppdrettsnæringen i fellesskap med oss på å få på plass en effektiv og moderne sjømatterminal som kan håndtere sjømat av ypperste klasse. Vi tar sikte på å komme i gang så snart byggeplanene og øvrige tekniske løsninger er godkjent, sier Tom Bjørvik i Evenes Tomteselskap.

Adolfsen-brødrene Kristian og Roger tok kontrollen over Evenes Tomteselskap i fjor.

Det seneste års erfaring med flyfrakt fra Evenes har gitt aktørene tilstrekkelig erfaring fra markedet, og produktene er av bedre kvalitet ved ankomst.

- USA er verdens største laksemarkedet, og Asia er det raskest voksende markedet så dette er en strategisk investering for fremtiden. Evenes er svært sentralt plassert i en av Norges største oppdrettsregioner, og vil være et naturlig knutepunkt for større og mindre oppdrettsselskaper. I tillegg er regionen stor på fiskeri og det ligger et betydelig potensial for frakt av andre arter i tillegg til laks og ørret, understreker han.

Powered by Labrador CMS